Пастернак під лутрасилом

Пастернак под лутрасилом
Реклама

Читати російською мовою

Сусіди-городники рідко вирощують пастернак, а мені він подобається і ось уже багато років вдається отримати великі, до пів кілограма вагою, соковиті коренеплоди.

А вся складність полягає в тому, що насіння пастернаку швидко втрачає свою схожість, доводиться або збирати раз на два роки своє насіння, або при покупці дивитися на термін придатності, а перед посівом – перевіряти на схожість.

Розміщую насіння в марлевий мішечок і промиваю теплою водою, надалі тримаю в теплі у вологому стані, поки воно не наклюнеться, потім висіваю в розсадний ящик в домі або в парнику. Після появи двох справжніх листків розсаду висаджую на підготовлені грядки під лутрасил.

При посадці пастернаку стежу, щоб ямка була глибокою і корінець в ній не згинався.

У пастернаку більше листя, ніж, наприклад, у моркви і петрушки, тому залишаю між рослинами 15 см, а між рядами – не менше 20 см.

Догляд за рослинами пастернаку такий же, як за морквою або петрушкою. Молоде листя пастернаку ніжне, його можна вживати як приправу. Хочу застерегти тих, хто ніколи не вирощував пастернак: в сонячні спекотні дні листя обпалює шкіру (як кропива!).

Гідно оцінила переваги лутрасила, вирощуючи коренеплоди: вони не пошкоджуються шкідниками, дають повноцінний урожай і добре зберігаються.

Є у нас і своя улюблена страва: пастернак у сметані. Коренеплоди ріжемо шматочками. Обсмажуємо 1 ст. ложку борошна з ложкою топленого масла. Змішуємо зі шматочками коренеплоду на сковороді, заливаємо сметаною і тушкуємо все в духовці. Аромат і смак страви – не передати!

Л. П. КИРИЛЕНКО.
м. Лебедин Сумської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ