Рибний день на кухні

0
43
Рыбный день на кухне
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Салат з буряка і судака
  2. Юшка з рибними фрикадельками
  3. Суп холодний із ревеню з окунем
  4. Камбала, запечена на овочевій подушці
  5. Гаше з тріски
  6. Сайда з горіховою скоринкою
  7. Пиріжки з минтаєм

Всім відомо, що риба є не тільки смачною, але і надзвичайно корисною їжею. Тому її треба включати в раціон хоча б 2-3 рази на тиждень, незалежно морська вона або річкова. Правильно приготована, вона добра завжди і в будь-якому вигляді.

Салат з буряка і судака

  • 400 г філе судака
  • 2-3 невеликих буряків
  • 100 мл соняшникової олії
  • 1 яблуко
  • 1 солоний огірок
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 ст. ложка зелені петрушки
  • сіль.

Буряк очищають, натирають на крупній тертці та тушкують з рослинною олією. Рибу смажать, нарізають брусками, змішують з охолодженим буряком, солять, додають нарізані соломкою огірок і яблуко, заправляють сметаною і посипають петрушкою.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

Юшка з рибними фрикадельками

  • 1 кг рибної дрібниці (окунів, краснопірок, йоржів)
  • 500-600 г щуки
  • 50 мл рослинної олії
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • лавровий лист
  • 2-3 горошини чорного перцю
  • 2-3 горошини духмяного перцю
  • сіль
  • 2-2,5 л води
  • 3 скибочки черствого батона або білого хліба без скоринок
  • 2 ст. ложки рубаної зелені петрушки
  • 1 лимон
  • чорний і червоний мелений перець
  • 1 яйце
  • тертий мускатний горіх.

Щуку обробляють на філе без шкіри і кісток. З рибної дрібниці та відходів (щучої голови без зябер, шкіри, кісток, плавників, хвоста) з додаванням цибулі та коренів варять бульйон. Філе риби нарізають шматками і разом з дрібно нарізаною підсмаженою цибулею пропускають через м’ясорубку. Додають замочений в бульйоні та віджатий хліб, сире яйце, тертий мускатний горіх, сіль, перець і знову пропускають через м’ясорубку. Скачують з цієї маси невеликі кульки.

Бульйон проціджують, кип’ятять, опускають в нього фрикадельки і варять 12-15 хвилин, додавши в кінці варіння лавровий лист, сіль і перець горошком. При подачі в тарілки з юшкою кладуть скибочки лимона і петрушку.

Суп холодний із ревеню з окунем

  • 300 г філе окуня
  • 200 г ревеню
  • 2 картоплини
  • 1 варене яйце
  • 1 свіжий огірок
  • 3-4 стебла зеленої цибулі
  • 4 ст. ложки сметани
  • 50 мл рослинної олії
  • 100 г борошна
  • сіль, цукор – за смаком
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені петрушки і кропу
  • 1 л води.

Черешки ревеню промивають, очищають від шкірки, нарізають шматочками, заливають окропом, варять (але не розварюють) і дають настоятися. Картоплю очищають, варять повністю і нарізають кубиками. Зелену цибулю подрібнюють, розтирають до появи соку і змішують зі сметаною. Огірок очищають від шкірки і нарізають дрібними кубиками.

Філе риби ріжуть на невеликі скибочки. Солять, перчать за смаком і обсмажують на олії до готовності. Змішують в каструлі підготовлені овочі, дрібно порізане яйце, петрушку, кріп, заливають охолодженим відваром ревеню, додають за смаком цукор, сіль і заправляють «зеленою» сметаною. При подачі кладуть у суп шматочки смаженого окуня.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

Камбала, запечена на овочевій подушці

  • 1 камбала (350-400 г)
  • 1 картоплина
  • 100 г свіжих печериць
  • 1 кабачок
  • 1 цибулина
  • 1 качанчик фенхелю
  • 2 помідори
  • 2 гілочки розмарину
  • 25 мл лимонного соку
  • 0,5 лимона
  • 1 ст. ложка соєвого соусу
  • 50 мл рослинної олії
  • 100 мл овочевого бульйону
  • сіль і чорний мелений перець.

Рибу миють, обтирають, роблять надріз уздовж голови і видаляють нутрощі. Ще раз промивають під проточною водою і просушують паперовим рушником. Потім збризкують соєвим соусом, лимонним соком, солять, перчать, вкладають у черевце гілочки розмарину. Овочі та гриби миють, обсушують, нарізають і викладають у форму шарами. Спочатку картоплю, за ним кабачок, гриби, цибулю, фенхель, помідори. Солять, перчать за смаком і заливають бульйоном. Рибу викладають на овочі та змащують олією. Нарізають тонкими слайсами лимон і викладають на рибу. Накривають форму фольгою і запікають.

Гаше з тріски (чеська кухня)

  • 1 кг філе тріски
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 сире яйце
  • 1/3 склянки молока
  • 3-4 ст. ложки мелених сухарів
  • 50 г вершкового масла
  • сіль, перець.

Тріску пропускають через м’ясорубку з часником, солять і перчать за смаком, додають яйце, добре перемішують, вливають молоко, додають сухарі та знову вимішують (маса не повинна бути занадто густою). Викладають гаше на змащене маслом деко, збризкують розтопленим маслом і запікають в духовці.

Сайда з горіховою скоринкою

  • 600 г філе сайди
  • 700 г картоплі
  • 1 свіжий огірок
  • 60 мл оливкової олії
  • 4 ст. ложки арахісового крему
  • 1 ст. ложка 4%-вого яблучного оцту
  • 2 ст. ложки борошна
  • 100 г сиру
  • 1 ст. ложка рубаної петрушки
  • 5 г цукру
  • сіль, чорний мелений перець.

Картоплю очищають і відварюють. Огірок нарізають кружальцями. Оцет перемішують з сіллю, перцем, цукром, столовою ложкою оливкової олії і заливають отриманим маринадом огірок. Філе сайди ріжуть на порційні шматки, солять, перчать і обвалюють у борошні. Обсмажують в олії і укладають на деко, застелене фольгою. Сир перемішують з арахісовим кремом, петрушкою, перчать, намазують на шматки риби і 3-4 хвилини підрум’янюють під грилем. Відварну картоплю розкладають по тарілках разом з огірковим салатом і готовим філе.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

Пиріжки з минтаєм

  1. Для тіста:
    • 800 г пшеничного борошна
    • 400 мл холодної води
    • 150 г вершкового масла
    • 2 яйця
    • 1 ч. ложка солі
    • 30 г дріжджів.
  2. Для начинки:
    • 400 г філе минтая
    • 50 г вершкового масла
    • 2 цибулини
    • чорний мелений перець, сіль.

Розтирають вершкове масло і змішують його з сіллю, яйцем, водою, дріжджами. Замішують тісто і ставлять у тепле місце. Як тільки воно підійде, розгортають і склянкою вирізають кружальця. На середину кожного кружальця викладають начинку і защипують краї. Перекладають на деко, покрите папером для випічки. Зверху змащують збитим яйцем і випікають у духовці при температурі 200°С протягом 20-30 хвилин.

Для приготування начинки філе риби нарізають маленькими шматочками, солять, перчать і підсмажують. Потім змішують з підсмаженою цибулею і кропом.

Людмила КУРГАН.

Веббанер Хозяин Укрпошта
Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ