Тонкощі приготування страв 
у мультиварці

Тонкости приготовления блюд 
в мультиварке
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Каша на кожен день
  2. Суп з мультиповаром
  3. Секрети знати корисно
  4. Десерт – швидко й апетитно

Ті, хто вже спробував куховарити за допомогою мультиварки, більше не хочуть обходитися без неї. В мультиварці можна приготувати будь-яку кашу, картоплю, суп, борщ, птицю, рибу, запіканку, піцу, омлет, тушковану капусту, овочеве рагу та навіть випічку до чаю.

Каша на кожен день

Найпростіше у мультиварці готувати каші. Не потрібно боятися, що страва втече на плиту чи підгорить. Перед приготуванням гречки крупу добре промити у холодній воді. Викласти у чашу мультиварки і залити водою, якої має бути у 2 рази більше, ніж гречки. Ця каша зазвичай готується протягом години на режимі «Варіння».

Щоб гречка вийшла більш смачнішою, м’якшою та ароматнішою, треба перед варінням у чаші розтопити вершкове масло, покласти промиту крупу, ввімкнути режим «Випічка» та обсмажити її протягом 10 хвилин. Потім долити воду, посолити і варити 1 годину.

Кашу на молоці можна приготувати із будь-яких круп та свіжого молока. Найчастіше до сніданку готують вівсяну молочну кашу. Її перевага у тому, що вона поєднується із будь-якими сухофруктами, яблуками, ягодами, шоколадом, медом. Аби зварити молочну вівсянку в мультиварці, знадобиться більше рідини, ніж для приготування на газовій плиті. Найбільш оптимальна пропорція – на 1 склянку пластівців – 4 стакани рідини. Якщо молоко домашнє, його потрібно розвести кип’яченою водою. Всі інгредієнти, які закладають для приготування вівсяної каші на молоці, перемішувати слід дерев’яною або пластиковою лопаткою. Щоб приготувати смачну вівсяну кашу, потрібно пластівці залити молоком (краще пастеризованим) у співвідношенні 1:4. Додати шматок вершкового масла, корицю або ванілін для аромату і ретельно перемішати. Запустити функцію «Мультиповар» або «Молочна каша» і при 90°С та закритій кришці готувати 15 хвилин. Потім додати мед (50 г), шоколад або горіхи.

Суп з мультиповаром

Овочевий суп – не тільки смачно, а й надзвичайно корисно. Інгредієнти для приготування: картопля – 5 шт., морква – 2 шт., цибуля – 1 шт., цвітна капуста – 100-150 г, селера – 100 г, вершкове масло – 70 г, сметана для заправки, зелень, сіль та перець – за смаком. Обчищену цибулину нарізати тонкими півкільцями, селеру – кільцями, моркву натерти на крупній тертці, картоплю і цвітну капусту нарізати невеликими кубиками.

Увімкнути режим «Смаження», покласти 70 г вершкового масла й обсмажити цибулю до золотистого кольору. Після вимкнення режиму в чашу викласти моркву, селеру, картоплю, налити потрібну кількість води, поперчити, додати сіль за смаком та встановити режим «Суп» на 50 хвилин. За 15 хвилин до готовності покласти цвітну капусту. Перед споживанням суп заправити сметаною та свіжою зеленню.

Суп-пюре з морквою і яблуками вийде смачним та поживним. Насамперед, треба очистити і нарізати яблука, цибулю і моркву невеликими шматками. Цибулю та моркву обсмажити на олії протягом 5 хвилин на режимі «Смаження». Потім влити 4 ст. ложки бульйону та проварити 15 хвилин під кришкою. Покласти в суп яблука та влити решту бульйону, поперчити, посолити, проварити протягом 10 хвилин. Трішки охололий суп збити блендером. Перед подачею суп-пюре залишити на режимі «Підігрів» на 20 хвилин.

Секрети знати корисно

Рибу в мультиварці можна готувати за різними рецептами. Її смажать, варять, запікають, тушкують. Але, який би спосіб не обрала господиня, вона має знати одну хитрість – рибу перед приготуванням потрібно замаринувати: почищену і помиту посолити, поперчити, полити лимонним соком і залишити на 20-25 хвилин.

Щоб смажена картопля вийшла хрусткою, через 20 хвилин після початку її приготування кришку мультиварки варто відкрити, картоплю перемішати. Продовжувати смажити з відкритою кришкою. Занадто висока температура запобігає утворенню хрусткої скоринки.

Смажена свинина вийде із хрусткою скоринкою, як на грилі, якщо чашу мультиварки залишити відкритою. У всіх рецептах до свинини додають спеції. Щоб вона вийшла пряною та пікантною, спеції додають до м’яса перед викладанням у мультиварку, а часник – у самому кінці.

Запіканка матиме апетитну скоринку зверху й знизу, якщо за 30 хвилин до закінчення режиму приготування обережно перевернути запіканку й знову помістити у чашу.

Від того, наскільки правильним буде вибраний режим приготування, настільки вдалою вийде страва. На режимі «Гречка» розсипчастими виходять гарніри з різних круп, а також з різними добавками – грибами, овочами, фаршем. З режимом «Випічка» чудово приготується запечена курка, котлети, смажена картопля.

Аби вдало приготувати м’ясо, з нього треба зрізати жир. Коли разом готується м’ясо і овочі, останні варто укласти на низ і рівномірно розподілити по дну. При тушкуванні будь-якої страви потрібно додавати воду – приблизно 200 мл на 1 кг продуктів.

Страви у мультиварці будуть вдалими, коли її заповнювати не більше ніж на 2/3, але не менше, ніж на 1/2 об’єму.

Десерт – швидко й апетитно

Коли випічка – не ваш коник, з цим добре впорається чудо-техніка. Мультиповар приготує торти, пиріжки, булочки, ватрушки, кекси, запечені яблука. Особливо вдалими виходять бісквіти до чаю. Рецепт простий: збити 1 стакан цукру і 4 жовтка, додати 1 склянку борошна, 1 ст. ложку розпушувача – все ретельно перемішати. Якщо тісто вийде дуже крутим, треба додати ще одне яйце. Окремо збити яєчні білки з дрібкою солі та ваніллю. Утвориться густа піна, яку слід додати до основного тіста. У змащену та прогріту не більше 5 хвилин мультиварку вилити тісто та виставити режим «Випічка» на 1 годину. Бісквіт за таким рецептом вийде рівномірно пропеченим, смачним.

Віта КОНОВАЛЕНКО.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ