Рецепти від травника М. Томілка
- Усереднений збір, застосовуваний при онкологічних захворюваннях в період ремісії
- Збір для профілактики лейкозів
- Збір для профілактики онкологічних захворювань і зміцнення організму
Чув, що можна вилікуватися від раку за допомогою трав.
Підкажіть, будь ласка, рецепти.
Роман (отримано електронною поштою).
«Дуже жалкую, але мені доведеться вас розчарувати. Якщо б можна було вилікуватися одними травами, то всі онкодиспансери давно закрилися б за непотрібністю, а вони, на жаль, переповнені. На сьогоднішній день у боротьбі з онкозахворюваннями офіційна медицина робить основну роботу, траволікування – важливий, але допоміжний метод лікування. Трави підвищують ефект від медикаментозного лікування і зменшують побічні дії препаратів. Так що вам потрібно пройти лікування в онкологічній клініці, а потім вже «добити» ракові клітини, що залишилися, розсіяні по всьому організму за допомогою трав», – пояснює травник Микола Томілко.
Трави фітотерапевт підбирає індивідуально під кожного хворого. «Підібрати трав’яний збір – як портрет намалювати. Усереднений збір, який продається в аптеці – це контур силуету, він розрахований на людину, у якої болить один орган, а всі інші здорові. А де знайти таких людей в житті? Я підбираю збір з урахуванням скарг пацієнта, його анамнезу, супутніх захворювань, емоційного стану, соціально-побутових умов. Обов’язково прошу показати результати діагностичних обстежень та лабораторних аналізів»,- розповідає фахівець.
– Інколи мені телефонують ракові хворі або їх родичі з інших областей і питають, що ж робити, якщо немає можливості проконсультуватися у професійного травника і підібрати індивідуальний збір. Пити чи не пити усереднений збір, куплений в аптеці? У таких випадках відповідаю, що напевно, краще приймати, в 60-70% він дасть позитивний ефект, і це краще ніж взагалі нічого. Але при цьому траволікування обов’язково потрібно проводити під контролем лікаря».
Травник працює в тісному контакті з лікарями-онкологами. «Складаю список лікарських рослин, які потрібно пропити на додаток до хіміо- або променевої терапії. З цим списком хворий йде до лікаря, той його коригує, а потім пацієнт приймає трави під контролем лікаря, – розповідає фітотерапевт. – Загальний принцип підбору трав наступний: перед операцією для підтримки організму призначають загальнозміцнюючі збори, під час хіміотерапії в зборі не повинно бути отруйних, токсичних, сечогінних трав, а при променевій терапії навпаки треба додати трави з різко вираженим сечогінним ефектом, щоб швидше вивести з організму продукти розпаду, насамперед білки. І тут роль трав допоміжна, а якщо висловитися точніше, супровідна до медикаментозного лікування. Їх основна функція – підвищити сили організму і знизити несприятливий вплив медичних препаратів на організм хворого.
Коли ж медикаментозне лікування закінчується, і офіційна медицина займає вичікувальну тактику, основну роботу роблять трави. В цьому разі призначаються трави сильнодіючі, отруйні, токсичні, і вони працюють як хіміотерапія. Тільки людина це не відчуває, так як побічні явища при такому лікуванні незначні».
Таке протирецидивне траволікування фітотерапевт радить проходити хворим протягом п’яти років після закінчення медикаментозного лікування (хіміотерапії, променевої і гормональної терапії). Лікування проводиться тримісячними курсами, під контролем лікаря. У перервах між курсами обов’язково потрібно проходити контрольне обстеження. На останньому курсі збору виключаються сильнодіючі трави, щоб організм поступово адаптувався до нових умов.
Для кращого ефекту разом з фітотерапією Микола Томілко рекомендує своїм хворим застосовувати й інші немедикаментозні методи лікування: загартовування, моржування, систематичне виконання спеціально підібраного комплексу фізичних вправ, глинолікування, мануальну терапію, масаж. На його думку, такі вправи дають можливість організму краще мобілізувати свої захисні сили.
«Щоб не хворіти – ведіть здоровий спосіб життя. Харчуйтеся по можливості натуральними продуктами. Не переїдайте, пийте якісну воду. Їжте правильно: білкову їжу – з ранку, в обід – суп, на вечір – каші з овочами та фруктами. Не зловживайте спиртним, не паліть і шукайте свою дорогу в житті»,- радить Микола Томілко.
Що таке рак, Микола Томілко знає не з чуток. У 1986 році він, тридцятирічний офіцер і перспективний спортсмен-парашутист, захворів на гострий мієлобластний лейкоз. Лікування в Головному клінічному госпіталі ім. Н. А. Бурденко не дало очікуваного результату. Прогноз лікарів був невтішним: Микола проживе рівно стільки, скільки організм зможе витримувати хіміотерапію, тобто від місяця до року. Інвалідом першої групи, виснаженим численними курсами хіміотерапії, повернувся Микола Томілко додому. У Чернігові лікар-гематолог Іван Осадців прийняв естафету столичних медиків. Йому вдалося ввести хворого в стан ремісії. Ремісія – це тендітна грань, коли злоякісний процес начебто не проявляється, але лікарі не впевнені, що рак не повернеться.
За порадою батька Микола звернувся за допомогою до народної цілительки Марії Іванівни Никонової, яка стала лікувати його особливими цілющими трав’яними зборами. І хвороба відступила. Повіривши в чудодійну силу трав, Микола став старанним учнем своєї цілительки і йому, а не своїм дітям, передала Марія Іванівна всі секрети лікування. Вже 25 років чернігівський фітотерапевт успішно лікує хворих людей, в тому числі і з онкологічними діагнозами.
Щоб краще розбиратися в особливостях людського організму і більш повно використовувати потенціал трав, Микола отримав медичну освіту та пройшов курс навчання в інституті народної медицини, де періодично проходить переатестацію. Зараз у його арсеналі понад 150 трав, з яких він готує цілющі збори.
Рецепти від травника М. Томілка
Усереднений збір, застосовуваний при онкологічних
захворюваннях в період ремісії
- Безсмертник (0,5 склянки),
- вероніка колосиста або лікарська (стакан),
- кора верби (стакан),
- буркун лікарський (0,5 склянки),
- нетреба (1 склянка),
- звіробій (0,5 склянки),
- іван-чай (1 склянка),
- календула (0,5 склянки),
- кропива (1 склянка),
- мати-й-мачуха,
- листя (1 склянка),
- омела біла з берези (1 склянка),
- подорожник великий (1 склянка),
- полин звичайний (1 склянка),
- реп’ях звичайний (1 склянка),
- татарник звичайний (1 склянка),
- чистотіл великий (0,5 склянки),
- корінь родовика (1 столова ложка).
Трави і коріння дрібно подрібнюються і перемішуються.
Беремо три столові ложки з верхом трав’яної суміші і заливаємо 600 мл холодної води. Настоюємо 4 години, потім ставимо ємкість на маленький вогонь (каструля повинна бути без прорізів, щоб не було виходу пари) і тушкуємо траву. Після того як піде запах, потрібно варити ще 7 хвилин. Потім знімаємо ємкість з вогню, але кришку не відкривати, так як з паром йде цілюща сила. Охолоджена трава стоїть з відваром, для прийому проціджуємо необхідну порцію.
Перші два дні потрібно пити по 50 мл тричі на день за 30 хв до їди або через годину після їди, наступні дні – по 100 мл три рази на день. Після того, як перша порція відвару закінчиться, туди заливаємо 500 мл води і, не настоюючи, кип’ятимо.
Збір для профілактики лейкозів
- Брусничник (0,25 склянки),
- цвіт бузини (2,5 склянки),
- вероніка (1 склянка),
- гречка (0,25 склянки),
- горець пташиний (спориш) (0,25 склянки),
- материнка (0,25 склянки),
- звіробій (0,5 склянки),
- суничник (0,25 склянки),
- календула (0,5 склянки),
- цвіт калини (0,25 склянки),
- кропива (0,25 склянки),
- кукурудзяні приймочки (0,25 склянки),
- мати-й-мачуха лист (1 склянка),
- овес (0,25 склянки),
- омела біла (1 склянка),
- пастуша сумка (0,25 склянки),
- подорожник (1 склянка),
- полин звичайний (1 склянка),
- парило (1 склянка),
- татарник (1 склянка),
- деревій (0,25 склянки),
- хамеріон вузьколистий (іван-чай) (0,25 склянки),
- хвощ (0,25 склянки),
- череда (0,25 склянки),
- талабан (0,25 склянки).
На порцію трав додаємо столову ложку без верху коренів родовика по пів столової ложки коріння гадючника шестилепесткового, лопуха, кульбаби, цикорію.
Трави і коріння дрібно подрібнюються і перемішуються.
Беремо три столові ложки з верхом трав’яної суміші і заливаємо 600 мл холодної води. Настоюємо 4 години, потім ставимо ємкість на маленький вогонь (каструля повинна бути без прорізів, щоб не було виходу пари) і тушкуємо траву. Після того як піде запах, потрібно варити ще 7 хвилин. Потім знімаємо ємкість з вогню, але кришку не відкривати, так як з паром йде цілюща сила. Охолоджена трава стоїть з відваром, для прийому проціджуємо необхідну порцію.
Перші два дні потрібно пити по 50 мл тричі на день за 30 хв до їди або через годину після їди, наступні дні – по 100 мл три рази на день.
Після того, як перша порція відвару закінчиться, туди заливаємо 500 мл води і, не настоюючи, кип’ятимо.
Збір для профілактики онкологічних захворювань
і зміцнення організму
- Беремо по склянці
- квітів бузини,
- вероніки,
- омели білої,
- полину звичайного,
- парила;
- по півсклянки:
- листя берези,
- безсмертника,
- глоду,
- будри,
- кори верби,
- вересу,
- звіробою,
- календули,
- чистотілу;
- Беремо від 0,25 до 1 склянки:
- гречки,
- буркуну,
- материнки,
- ожинника,
- суничника,
- золототисячника,
- цвіту калини,
- кукурудзяних приймочок,
- перстачу гусячої,
- медунки,
- меліси,
- огірочника лікарського,
- первоцвіту,
- подорожника великого або ланцетоподібного,
- ромашки лікарської,
- деревію,
- фіалки триколірної,
- чорничника,
- заячої конюшини,
- талабану;
- Беремо 0,25-0,75 склянки:
- кори дуба,
- нетреби,
- яснотки зеленчукової,
- зимолюбки,
- підмаренника,
- хвоща;
- Беремо 0,5-1 стакан:
- мати-й-мачуха лист або цвіт,
- татарник,
- хамеріон вузьколистий (іван-чай);
- Беремо 0,25-0,5 склянки:
- м’яти,
- нечуйвітер брусничника.
На порцію трави додаємо по 0,25-1 столової ложки коренів алтеї, родовика, комірника шестилепесткового, перстачу білого, перстачу прямостоячого, лопуха, кульбаби, Петрова хреста, полину звичайного, вовчуга, спаржі, шабельника, цикорію; 0,25-0,75 столової ложки коренів аїру.
Більш точне дозування трав слід узгодити з фітотерапевтом.
Трави і коріння дрібно подрібнюються і перемішуються.
Беремо три столові ложки з верхом трав’яної суміші і заливаємо 600 мл холодної води. Настоюємо 4 години, потім ставимо ємкість на маленький вогонь (каструля повинна бути без прорізів, щоб не було виходу пари) і тушкуємо траву. Після того як піде запах, потрібно варити ще 7 хвилин. Потім знімаємо ємкість з вогню, але кришку не відкривати, так як з паром йде цілюща сила. Охолоджена трава стоїть з відваром, для прийому проціджуємо необхідну порцію.
Перші два дні потрібно пити по 50 мл тричі на день за 30 хв. до їди або через годину після їди, наступні дні – по 100 мл три рази на день.
Після того, як перша порція відвару закінчиться, туди заливаємо 500 мл води і, не настоюючи, кип’ятимо.
Олена БЕРЕЗКІНА.
Телефон Миколи Томілка
(096) 222 18 23.
Еmail: Elenatomilko0403@gmail.com
Купуйте електронні версії наших нових видань
Що дає підписка на оновлення нашого сайту
Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram
Також читати:
- Траволікування при шкірних захворюваннях
- Цибуля – не від семи недуг, а набагато більше…
- Плектантрус – ароматний кімнатний лікар
- Новозеландський шпинат – вітамінний продукт