Вже кілька років роблю цю заготівлю. Спочатку хотілося зробити сюрприз маленьким дітям до дня народження. А виявилося, що моя витівка всім припала до душі. Може, і вам мій рецепт згодиться, тим більше, що догляду взимку така заготівля практично не вимагає (адже це не бочка з кавунами, за якою око та око потрібне), а головне – таке частування і смачне, і корисне, і настрій у всіх поліпшується.

Готую зазвичай 3-4 трилітрові банки. Кавуни мию, нарізаю скибочками і розкладаю по підготовленим банкам. Заливаю окропом і тримаю так 5 хвилин, прикривши стерилізованими кришками. Потім воду зливаю в каструлю, знову доводжу до кипіння і ще раз заливаю кавуни.

Потім знову зливаю воду в каструлю і ставлю на вогонь, щоб закипіло. У банки ж кладу по 1 ст. ложці солі і цукру і 1 ч. л. лимонної кислоти. Потім банки заливаю окропом і закручую.

Тамара ГОЛОВЧЕНКО.
м. Черкаси.