ГОТУЄМО З КАБАЧКІВ

0
488
Рецепты из кабачков
Рецепты из кабачков

З кабачків можна приготувати безліч смачних страв. Вони прекрасно урізноманітнюють стіл в сезон. Приготувати їх дуже просто.

Читати цю статтю на русском языке

Вибирайте плоди невеликого розміру – не більше 20 см і вагою до 300 г. Вони мають м’яке насіння і дуже ніжну шкірку, тому їх можна готувати без попереднього очищення.

ОЛАДКИ ІЗ КАБАЧКІВ З КУРКОЮ

1 молодий кабачок • 150 г курячого фаршу • 1 яйце • 1 цибулина
• 3 ст. ложки панірувальних сухарів • сіль – за смаком • рафінована рослинна олія для смаження.

Цибулю почистіть. У кабачка зріжте хвостик. Підготовлені овочі вимийте і обсушіть. Цибулю подрібніть, кабачок натріть на тертці та злегка віддавіть, якщо бачите багато рідини. У глибокій мисці з’єднайте кабачок з яйцем, курячим фаршем і цибулею. Масу ретельно перемішайте і посоліть. Сформуйте оладки і кожну обваляйте в панірувальних сухарях. Розігрійте олію на сковороді та обсмажте оладки по 5-6 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Подавайте гарячими зі сметаною.

ЛАЗАНЬЯ ІЗ КАБАЧКІВ

Для лазаньї: 800 г кабачків • 12 листів лазаньї • 150-200 г сиру «Моцарела» • 150 г шинки • 100 г твердого сиру • 1 цибулина • 3 зубчики часнику • 2 ст. ложки рафінованої олії • 15 г вершкового масла.

Для соусу: 1 л молока • 100 г м’якого вершкового масла • 100 г
борошна.

Приготуйте лазанью: цибулю і часник очистіть, обполосніть і подрібніть. Розігрійте на сковороді рослинну олію і обсмажте їх до прозорості. Кабачки вимийте, при необхідності очистіть і наріжте дрібними шматочками. Після цього викладіть на сковороду до цибулі та обсмажуйте 5-7 хвилин до м’якості. Моцарелу наріжте, пармезан натріть на дрібній тертці.

Деко змастіть вершковим маслом і закрийте його дно 4 листами лазаньї. На них акуратно викладіть шарами половину кабачків і закрийте їх скибочками шинки. Частиною соусу змастіть шинку і покладіть половину моцарели і присипте невеликою кількістю тертого сиру. Поверх викладіть другий шар з 4 листів лазаньї і знову шарами розташуйте кабачки, шинку і моцарелу. Не забудьте змастити соусом і присипати тертим сиром. Останніми листами тіста накрийте начинку, добре змастіть його соусом, що залишився, і присипте сиром.

Приготуйте соус: в сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте в нього просіяне борошно і поступово вливайте молоко при постійному помішуванні. Варіть до загустіння.

Запікайте 30 хвилин в розігрітій до 180°С духовці.

КАССЕРОЛЬ ІЗ КАБАЧКІВ З СИРОМ

1 кг молодих кабачків • 5 яєць • 5 плавлених сирків • 3 зубчики часнику • 2 цибулини • 3-4 ст. ложки рафінованої рослинної олії • вершкове масло для змащування форми, сіль і спеції – за смаком.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння, після чого всі овочі вимийте і обсушіть. Кабачки наріжте кільцями, цибулю півкільцями, часник подрібніть. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте до м’якості цибулю. Потім додайте кабачки і часник, протушкуйте кілька хвилин. Плавлені сирки наріжте кубиками і відправте на сковороду до овочів. Помішуйте до повного розплавлення сиру і приберіть з вогню. В окремому посуді збийте яйця, залийте цією масою кабачки з сиром, посоліть, поперчіть і перемішайте. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, вилийте в неї суміш, розрівняйте. Запікайте 35-45 хвилин в розігрітій до 180°С духовці до золотистої скоринки. Подавайте окремо або як гарнір до м’яса.

КАБАЧКИ З ФАРШЕМ

1 молодий кабачок • 300 г фаршу • 1 цибулина • 1 помідор • 1 яйце • 2 зубчики часнику.

Цибулю і часник почистіть. Потім овочі вимийте і обсушіть. Кабачок наріжте на «стаканчики». З кожного шматочка приберіть всю серцевину ложкою, але так, щоб отримані стінки були міцними. Цибулю, помідор (можна зняти шкірку), часник і м’якоть подрібніть. За бажанням можете додати зелень. Ретельно вмішайте в фарш овочі та яйце. Заповніть кожен «стаканчик» із кабачка фаршем. Деко застеліть кулінарним пергаментом і злегка змастіть рослинною олією. Запікайте 30 хвилин в розігрітій до 180°С духовці. Подавайте теплими.

КАБАЧКИ, ТУШКОВАНІ З КАРТОПЛЕЮ

400-500 г кабачків • 600 г молодої картоплі • 1 склянка сметани
• 0,5 склянки води • 2-3 ст. ложки рафінованої олії • 50 г борошна • 50 г
зеленої цибулі • 30 г свіжого кропу • 2 зубчики часнику • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Кабачки вимийте, обсушіть, наріжте кільцями і присоліть. Розігрійте в сковороді рослинну олію, обваляйте в борошні кожне кільце кабачка і обсмажте до золотистої скоринки. Викладіть на тарілку і охолодіть. Картоплю ретельно промийте і, не знімаючи шкірку, наріжте дольками. Зелень вимийте, просушіть і подрібніть. В окремому посуді з’єднайте сметану, сіль, перець і добре перемішайте. У каструлю з товстими стінками викладіть всю картоплю і посипте її зеленою цибулею. Поверх цибулі рівномірно викладіть кабачки, залийте сметанним соусом і посипте кропом. Поставте каструлю на невеликий вогонь і тушкуйте 25-30 хвилин до готовності картоплі. Через 10 хвилин від початку готування спробуйте на сіль і при необхідності підсоліть. Подавайте з рибою, м’ясом або свіжими овочами.

Ірина СЕЛЮТИНА.

 


Також читати: