АДЖИКА З БАКЛАЖАНАМИ. Рецепт

0
229
Аджика с баклажанами

Аджика – блюдо, яке поєднується практично з будь-якою їжею! Можете їсти її окремо – на шматочку хліба або як приправу до м’яса, риби, каші.

Для її приготування потрібно:

  • 1,5 кг хороших томатів (соковитих, смачних),
  • 3 стручки гіркого перцю,
  • по 1 кг баклажанів і солодкого перцю,
  • 300 г часнику. Це основа приправи.

Томати, перці, баклажани добре промиваю, а часник очищаю, після чого все пропускаю через м’ясорубку.

В отриману масу виливаю 1 стакан рослинної олії та, перемішавши, переливаю все в емальовану каструлю. Після цього ставлю овочі на плиту.

Кип’ячу овочеву суміш, зрідка помішуючи, на середньому вогні 40-50 хвилин. Наприкінці варіння солю за смаком, а потім вливаю стопку (100 мл) 9%-вого оцту. Ретельно все перемішую і розкладаю по півлітрових банках. Закривши стерилізованими кришками, даю їм охолонути і ставлю в підвал.

Тетяна СКУРІДИНА.
м. Сєвєродонецьк.

ФІРМОВА АДЖИКА

Всім друзям подобається моя аджика. А секрет простий – часник я не проварюю, а кладу в овочеву масу в найостанніший момент сирим.

Отже, на 2,5 кг помідорів беру за 1 кг яблук кислих сортів, солодкого перцю, моркви і 10 г червоного гіркого перцю. Все добре мию, моркву чищу, у яблук і перця прибираю насіння. Підготовлені овочі разом з яблуками пропускаю через м’ясорубку.

Все кладу в каструлю з нержавіючої сталі і варю, зрідка помішуючи, 1 годину з моменту закипання.

Даю охолонути, потім додаю в цю масу 200 г товченого часнику, 1 склянку оцту, стільки ж олії, 1 ст. ложку солі і все добре перемішую.

Даю постояти в каструлі 5-6 годин, ще раз перемішуємо і розкладаю по гарячих стерилізованих банках. Закриваю їх поліетиленовими кришками і ставлю на зберігання в льох або холодильник.

Вікторія КОНОВАЛОВА.
сел. Подворки
Дергачівського р-ну
Харківської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту


Також читати: