Аджика – блюдо, яке поєднується практично з будь-якою їжею! Можете їсти її окремо – на шматочку хліба або як приправу до м’яса, риби, каші.
Для її приготування потрібно:
- 1,5 кг хороших томатів (соковитих, смачних),
- 3 стручки гіркого перцю,
- по 1 кг баклажанів і солодкого перцю,
- 300 г часнику. Це основа приправи.
Томати, перці, баклажани добре промиваю, а часник очищаю, після чого все пропускаю через м’ясорубку.
В отриману масу виливаю 1 стакан рослинної олії та, перемішавши, переливаю все в емальовану каструлю. Після цього ставлю овочі на плиту.
Кип’ячу овочеву суміш, зрідка помішуючи, на середньому вогні 40-50 хвилин. Наприкінці варіння солю за смаком, а потім вливаю стопку (100 мл) 9%-вого оцту. Ретельно все перемішую і розкладаю по півлітрових банках. Закривши стерилізованими кришками, даю їм охолонути і ставлю в підвал.
Тетяна СКУРІДИНА.
м. Сєвєродонецьк.
ФІРМОВА АДЖИКА
Всім друзям подобається моя аджика. А секрет простий – часник я не проварюю, а кладу в овочеву масу в найостанніший момент сирим.
Отже, на 2,5 кг помідорів беру за 1 кг яблук кислих сортів, солодкого перцю, моркви і 10 г червоного гіркого перцю. Все добре мию, моркву чищу, у яблук і перця прибираю насіння. Підготовлені овочі разом з яблуками пропускаю через м’ясорубку.
Все кладу в каструлю з нержавіючої сталі і варю, зрідка помішуючи, 1 годину з моменту закипання.
Даю охолонути, потім додаю в цю масу 200 г товченого часнику, 1 склянку оцту, стільки ж олії, 1 ст. ложку солі і все добре перемішую.
Даю постояти в каструлі 5-6 годин, ще раз перемішуємо і розкладаю по гарячих стерилізованих банках. Закриваю їх поліетиленовими кришками і ставлю на зберігання в льох або холодильник.
Вікторія КОНОВАЛОВА.
сел. Подворки
Дергачівського р-ну
Харківської обл.
Купуйте електронні версії наших нових видань
Що дає підписка на оновлення нашого сайту
Також читати:
- ГОТУЄМО З КАБАЧКІВ
- КВАШЕНА КАПУСТА ЦВІТНА
- АДЖИКА З БАКЛАЖАНАМИ
- ОГІРКИ НА БУДЬ-ЯКИЙ СМАК
- КАВУНИ В БАНЦІ