У кожній родині варять яйця: якщо і не щодня, то досить часто. Воду після цього ми, не замислюючись, виливаємо в раковину або просто на вулицю. Але, як виявляється, цього робити не можна, тому що вода після варіння яєць володіє багатьма корисними властивостями.
Як встановили англійські вчені, яєчна шкаралупа на 90% складається з карбонату кальцію. Плюс до всього, вона містить в собі ще 27 цінних елементів, серед яких цинк, фосфор, фтор, кремній та інші. Природно, що при кипінні вода мимоволі збагачується названими мікроелементами, а також іонами кальцію, які легко проникають у живі клітини і є стимуляторами хімічних реакцій синтезу корисних речовин.
Ось чому така «яєчна вода» – справжня знахідка для тих, хто любить розводити квіти. Дослідження вчених показали, що полив рослин такою водою позитивно впливає на них. Квіти ростуть набагато швидше, а їх зелена маса збільшується при цьому аж у 10 разів!
Цікаво також і те, що якщо в «яєчній воді» замочити насіння, то сходи будуть більш дружними, а паростки міцними, розсада вийде більш стійкою до різних шкідників і хвороб.
Також така вода стимулює ріст рослин і забезпечує необхідну кислотність ґрунту в межах 5,5-6,5 рН.
Звідси висновок один: після того, як ви зварили яйця, не поспішайте позбавлятися від води, а злийте її в окрему ємкість, остудіть і потім використовуйте за прямим призначенням для обприскування і поливу кімнатних рослин.
При цьому потрібно мати на увазі, що використовувати воду потрібно протягом 30 годин, так як корисні мікроелементи з неї поступово випаровуються.
Купуйте електронні версії наших нових видань
Що дає підписка на оновлення нашого сайту
Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram
Також читати:
- Чи обривати листя у томатів?
- Невідкладні роботи в липні
- Сильний і гарний волоський горіх: формуємо крону за методом Миколи Кіктенка
- Біла смородина