Яблучні десерти

Яблочные десерты
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Сир з яблуками
  2. Яблучно-вівсяні оладки з корицею
  3. Яблука з сюрпризом
  4. Молочний десерт з яблуками
  5. Желе
  6. Грильяж зі смаком дитинства
  7. Правильний відбір яблук для десертів

Сир з яблуками

У рецепті саме цих ласощів зібрані одні з найкорисніших інгредієтів. До того ж тут відсутня будь-яка теплова обробка.

  • 200 г яблук
  • 250 г сиру
  • 2 ст. ложки горіхів (мигдаль, фундук або арахіс)
  • цукор або мед – за смаком.

Щоб приготувати цей десерт, сир треба змішати з медом або цукром до утворення однорідної маси без грудочок. До неї додати нарізані дрібними кубиками чи смужками яблука і добре розмішати. Отриману масу викласти на тарілки, посипавши зверху крупно товченими горіхами. Прикрасити можна на власний смак: апельсином, мандарином, ківі, бананом, фруктами або ягодами з будь-якого варення.

Яблучно-вівсяні оладки з корицею

Один із найбільш корисних і поживних сніданків, якого можна з’їсти скільки душа забажає.

  • 2 яблука
  • 110 г борошна
  • 90-100 г вівсяних пластівців
  • 250 мл молока
  • 1 яйце
  • 1ч. ложка розпушувача
  • 4 ст. ложки цукру
  • 0,5-1 ч. ложка меленої кориці
  • 2 ст. ложки рослинної олії (для смаження).

У глибокій мисці змішати борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, цукор, корицю. Все ретельно перемішати. Збити яйце з молоком. Яблуко натерти на тертці. Помішуючи, влити збите молоко до сухих інгредієнтів. Добре перемішати. Додати натерті яблука та ще перемішати. Повинно вийти рідке тісто. Накрити його харчовою плівкою та поставити у холодильник на 30 хвилин.

Після цього тісто ще раз ретельно перемішати. Нетовсто викласти оладки на розігріту сковорідку. Смажити на середньому вогні до появи рум’яної скоринки. Найбільше яблучно-вівсяні оладки смакують із медом чи ванільним морозивом.

Яблука з сюрпризом

З простих інгредієнтів робляться дуже смачні й красиві яблучка, від яких у захваті не лише дітвора, а й дорослі.

  • 4 яблука
  • 400 г листкового тіста
  • 4 ст. ложки цукру
  • 2 ст. ложки кориці
  • 1 яйце
  • 8 штук цукерок «Корівка».

Спочатку почистити яблука, обережно видалити середину. Листове тісто розкачати товщиною у 2 мм, порізати його на смужки 1-1,5 см завширшки.

Змішати цукор і корицю. Кожне яблуко добре обваляти у цій суміші. Тоді обмотати смужками тіста. А з його залишків можна вирізати листочки і прикрасити яблука. Тісто помазати збитим жовтком (збивати його краще виделкою).

У середину кожного яблука покласти 1-2 цукерки «Корівка». Проте, замість цукерок можна додавати шоколад, мед з горіхами.

Поставити яблука випікатися в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. За бажанням можна додати вершки.

Молочний десерт з яблуками

Цей ніжний смачний десерт можна подавати як на полуденок, так і до святкового столу.

  • 500 мл молока
  • 8 яблук
  • 2 склянки цукру
  • 3 яйця
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 пакет ванільного цукру
  • вода, м’ята і гранат – для прикраси.

Очистити яблука від шкірки і насіння, розрізати на четвертинки (або половинки), покласти у каструлю, засипати цукром (100 г), налити води, щоб покрила яблука. Варити, доки яблука не стануть м’якими. Потім викласти їх у тарілочки для десерту.

Для приготування молочного пудингу в каструлю налити молоко, додати яйця, борошно, цукор (100 г). Поставити на вогонь і добре перемішати інгредієнти. Варити, доки складові загускнуть і почнуть кипіти. Гарячий пудинг викласти на яблука, залишити вихолоняти. Тепер можна прикрасити зернятами граната та листочками м’яти. Десерт поставити у холодильник, бо до столу подається він холодним.

Желе

Для приготування желе не потрібні цілі гарні плоди – можна взяти й обрізати ті, які починають псуватися.

  • 600-700 г яблук
  • 2 склянки води
  • 5 ст. ложок цукру (якщо яблука несолодкі, кількість цукру можна збільшити)
  • 15 г желатину
  • кориця – за смаком.

З помитих яблук видалити серцевину і порізати плоди на четвертинки. Скласти їх у каструлю, залити водою, додати цукор. Довести до кипіння та кип’ятити, доки яблука не стануть м’якими. Тоді їх перетерти через сито – вийде пюре. В окремій каструлі розчинити у воді желатин – розігріти вміст посудини, але не кип’ятити. Повністю розчинений желатин змішати з яблучним пюре. Потім розлити у піали та поставити у холодильник для застигання. Зверху можна додати збиті вершки чи сметану.

Грильяж зі смаком дитинства

Багато хто пам’ятає, як в дитинстві їм готували цей смаколик. Для цього очищені часточки яблук опускають в обсмажений (на рослинній олії) до золотистого кольору цукор. Сковорідку постійно струшують, щоб цукор рівномірно покривав яблука. Як тільки-но процес обжарювання закінчувався, кожну часточку яблука з цукром швидко опускали в холодну кип’ячену воду. Це не лише для того, щоб остудити десерт, а й щоб шматочки не прилипали до рук.

Правильний відбір яблук для десертів

Яблука різних сортів неабияк впливають на смак. Якщо плоди кислі – варто додавати більше цукру, коли ж надто солодкі – використовують лимонну кислоту. А найбільш оптимальним варіантом є кисло-солодкі сорти яблук.

Ці плоди вдало поєднуються з різними прянощами (корицею, ваніліном, імбиром, гвоздикою) та всіма фруктами і ягодами.

Найбільш для запікання у духовці підходять яблука в товстій шкірці з трішки кислуватим смаком: Ранет, Антонівка, Макінтош. Плоди варто обирати однакового розміру, щоб вони рівномірно приготувалися.

Якщо ж яблука не піддаються тепловій обробці, слід вибирати найбільш соковиті і свіжі плоди.

Віта КОНОВАЛЕНКО.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ