Прямого зв’язку немає

Раз картопля, два картопля. І ще приправ трошки...
Реклама

Читати російською мовою

При якому вмісті крохмалю в бульбах
картопля виходить розсипчастою?
В. Д. СЕМЕНЮК,
смт Велика Писарівка
Сумської обл.

Шановна Віро Дмитрівно! Між вмістом сухих речовин, в тому числі й крохмалю в бульбах та розсипчастістю м’якоті звареної (печеної) картоплі немає прямого зв’язку.

Як правило, відносно високим вмістом крохмалю відрізняються пізньостиглі сорти картоплі, такі як Лорх або Темп. Вони більше за інших задовольняють смакові пристрасті споживачів (розсипчаста картопля особливо добра з оселедцем, квашеною капустою або солоним огірком).

Однак і серед ранньостиглих сортів картоплі, які накопичують мало крохмалю, є сорти – Адретта, наприклад – з надзвичайно розсипчастою м’якоттю. З сучасного сортаменту картоплі до найбільш розсипчастих також відносяться Вісник, Сотка, Бранницький, Білосніжка.

Серед зарубіжних сортів картоплі розсипчастою м’якоттю володіє їх небагато, так як в Америці та в Західній Європі великим попитом користуються найменш крохмалисті, тобто менш калорійні. Крім того, європейці полюбляють бульби вінегретного типу (що не розварюються), які можна різати як буряк для салату.

В. ГОРЯЇНОВ,
агроном.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ