Зимові салати

0
68
Зимние салаты

Читати російською мовою

Зміст

  1. «Свіжість»
  2. «Фантазія»
  3. «Мімоза»
  4. Крабове м’ясо під шубою
  5. З ананасами
  6. Із буряка з часником
  7. З капустою і копченою курячою грудкою
  8. З волоськими горіхами
  9. Грибний

Основною родзинкою зимових салатів є те, що вони ситні. Адже в холодну пору року людському організму потрібно більше калорій, тому що доводиться більше рухатися і витрачати енергії. Останнім часом асортимент зимових салатів значно розширився. Їх можна заправляти майонезом, сметаною, рослинною олією, самостійно приготованими соусами, але тільки щоб вони зберігали свій основний смак.

«Свіжість»

  • 200 г капусти
  • 1-2 свіжих огірка
  • 1-2 помідори
  • 2 варених яйця
  • 1 копчена куряча грудка (можна замінити копченою ковбасою)
  • 1 плавлений сирок.

Салат викладають шарами:

  • 1 шар: нашаткована капуста (присолена і трохи прим’ята).
  • 2 шар: порізані соломкою або натерті на крупній тертці огірки.
  • 3 шар: сітка з майонезу.
  • 4 шар: нарізані та присолені помідори.
  • 5 шар: подрібнені варені яйця.
  • 6 шар: сітка з майонезу.
  • 7 шар: подрібнене копчене м’ясо.
  • 8 шар: сітка з майонезу.
  • 9 шар: натертий на крупній тертці плавлений сирок.

Зверху страву прикрасити скибочками огірка і помідора.

«Фантазія»

  • 3 плавлених сирка
  • 5 варених яєць
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • майонез
  • сіль – за смаком.

Сирки натерти на крупній тертці, яйця дрібно нарізати і змішати, додати кукурудзу, попередньо зливши з неї рідину. Присолити, заправити майонезом, добре перемішати. Кукурудзу за бажанням можна замінити зеленим горошком і додати натертий на дрібній тертці зубчик часнику.

«Мімоза»

  • 4 картоплини
  • 1-2 моркви
  • 150 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 1 банка рибних консервів у олії
  • 1 невелика цибулина
  • майонез.

Цибулю порізати соломкою і замаринувати: залити окропом, коли вода охолоне, злити рідину, а цибулю присолити, посипати цукром, полити оцтом (все за смаком) і дати постояти хвилин 30.

Салат теж викладається шарами:

  • 1 шар: маринована цибуля.
  • 2 шар: розім’ята виделкою риба.
  • 3 шар: нарізана і присолена варена картопля.
  • 4 шар: сіточка з майонезу.
  • 5 шар: натерта на крупній тертці варена морква.
  • 6 шар: подрібнені варені яйця (залишити один жовток для прикраси).
  • 7 шар: тертий сир.
  • 8 шар: сіточка з майонезу.

Зверху салат розрівняти ложкою, прикрасити натертим на дрібній тертці яєчним жовтком.

Крабове м’ясо під шубою

  • 200 г крабового м’яса
  • 5 варених яєць
  • 1 зелене яблуко
  • 1 плавлений сирок
  • 50 г в’ялених слив
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • майонез.

Яйця зварити круто і розділити на жовтки і білки. Плавлений сирок і вершкове масло покласти в морозилку, щоб потім було краще їх натирати.

Салат готується шарами:

  • 1 шар: натерті яєчні білки.
  • 2 шар: дрібно нарізана цибуля.
  • 3 шар: натерте вершкове масло.
  • 4 шар: посолити і нанести сітку з майонезу.
  • 5 шар: нарізане крабове м’ясо і сливи.
  • 6 шар: натерте на крупній тертці яблуко.
  • 7 шар: покрити майонезом і розім’ятими жовтками.

Зверху страву прикрасити гілочками петрушки.

З ананасами

  • 1 банка консервованих ананасів
  • 150 г копченої ковбаси
  • 150 г твердого сиру
  • 4 яйця
  • цибуля
  • майонез – за смаком.

Ананаси, варені яйця порізати кубиками, ковбасу і твердий сир – соломкою. Все викласти в салатницю, додати дрібно нарізану цибулю, заправити майонезом і добре перемішати.

У такий салат можна додати баночку консервованої кукурудзи, а ковбасу і сир замінити крабовими паличками.

Із буряка з часником

  • 2-3 буряка
  • 2-3 зубчики часнику
  • 150 г твердого сиру
  • майонез і сіль – за смаком.

Варений буряк нашаткувати тоненькою соломкою, часник натерти на дрібній тертці та перемішати з буряком, посолити за смаком і заправити майонезом. Укласти в салатницю і зверху посипати тертим сиром.

З капустою і копченою курячою грудкою

  • 1 копчена куряча грудка
  • 300 г білокачанної капусти (можна взяти пекінську)
  • 150 г білого батона
  • 30 г вершкового масла
  • майонез
  • рослинна олія
  • оцет
  • зелень петрушки
  • сіль – за смаком.

Капусту тоненько нашаткувати і легенько перетерти. На вершковому маслі обсмажити порізаний дрібними кубиками батон до утворення хрусткої скоринки. Курячу грудку порізати соломкою. Капусту заправити рослинною олією і викласти в салатницю. Зверху посипати подрібненою петрушкою, потім викласти копчене м’ясо і обсмажені сухарики. По колу салат полити майонезом. Перемішувати безпосередньо перед подачею на стіл, щоб сухарики не розмокли.

З волоськими горіхами

  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 1 склянка чорносливу
  • 500 г печериць
  • 150-200 г подрібнених волоських горіхів (чим дрібніше, тим краще)
  • 1 кубик грибного бульйону
  • майонез.

Моркву очистити, натерти на крупній тертці і потушкувати на соняшниковій олії. Окремо нарізати цибулю і теж її підсмажити. Гриби нарізати соломкою, додати бульйонний кубик і теж обсмажити.

Викладати шарами: морква, цибуля, гриби, змішані з нарізаним на 4-6 частин чорносливом. Кожен шар покривати сіткою з майонезу і посипати подрібненими горіхами.

Грибний

  • 1 банка маринованих грибів
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 200 г ковбаси
  • 4 яйця
  • 4 картоплини
  • сіль – за смаком.

Картоплю і яйця зварити.

Всі інгредієнти викладати шарами:

  • 1 шар: натерту на крупній тертці картоплю, підсолити і покрити сіткою з майонезу.
  • 2 шар: подрібнені яєчні білки, покрити майонезом.
  • 3 шар: дрібно нарізана варена ковбаса, майонез.
  • 4 шар: кукурудза без рідини, майонез.
  • 5 шар: подрібнені гриби без рідини (частину залишити для прикраси), майонез.

Зверху посипати натертими на крупній тертці яєчними жовтками і прикрасити грибами. Поставити на 2 години в холодильник, щоб просочився.

Н. В. ПУГАЧ.
Станично-Луганський р-н
Луганської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ

Пожалуйста, оставьте свой комментарий
Пожалуйста, введите здесь свое имя