Овочеві салати

Овощные салаты
Фото GettyImages
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. З білою квасолею
  2. Із печеного перцю з помідорами
  3. Із цибулі з помідорами

З білою квасолею

  • 5 середніх картоплин
  • 100 г білої квасолі
  • 1 цибулина
  • салатна заправка,
  • сіль,
  • зелень – за смаком.

Салатна заправка: розітріть разом 3 ст. ложки рослинної олії, 0,5 ч. ложки столової гірчиці, сіль, цукор, 3%-вий оцет – за смаком.

Для цього легкого салату відваріть окремо картоплю в «мундирі» і білу квасолю, причому важливо їх не переварити, щоб вони залишалися щільними, а квасоля навіть трохи твердуватою всередині – з легкою «хрустинкою». Картоплю очистіть, наріжте кубиками, змішайте з квасолею, нарубаною цибулею, посоліть, полийте салатною заправкою. Укладіть гіркою і прикрасьте подрібненою зеленню і султанчиками петрушки і кропу. Білу квасолю можна замінити червоною або строкатою.

Із печеного перцю з помідорами

  • 750 г різнобарвного солодкого перцю
  • 600 г м’ясистих помідорів
  • 5 ст. ложок рослинної олії (краще оливкової)
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 0,5 ч. ложки меленого кмину
  • 1 зубчик часнику
  • чорний мелений перець,
  • петрушка – за смаком.

Солодкий перець розріжте вздовж, видаліть насіння, покладіть на решітку або деко шкіркою вгору і поставте в розігріту духовку на кілька хвилин, поки на шкірці не роздуються бульбашки. Потім вийміть з духовки і накрийте вологим рушником. Коли перець охолоне, зніміть з нього шкірку і наріжте м’якоть товстими смужками.

Помідори опустіть на кілька хвилин у киплячу воду, обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Кожен помідор розріжте на 4 частини, видаліть насіння. М’якоть наріжте дольками. Перець і помідори красиво викладіть на блюдо. Рослинну олію змішайте з лимонним соком, спеціями і подрібненою петрушкою. Цією заправкою полийте помідори і перці, накрийте і залиште на півгодини настоюватися.

Із цибулі з помідорами

  • 1 велика цибулина
  • 2-3 помідора
  • 2-3 ст. ложки 5%-вого оцту (можна замінити соком лимона або розведеною лимонною кислотою)
  • 1-2 ч. ложки цукрової пудри
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • зелень,
  • сіль,
  • чорний мелений перець – за смаком.

Велику цибулину очистіть, наріжте тонкими півкільцями, добре промийте під струменем холодної води і дайте воді стекти. Наріжте кубиками очищені помідори. Додайте промиту цибулю і заправте рослинною олією, оцтом і спеціями. Дайте настоятися близько півгодини і подавайте на стіл.

В. Т. ГЕРАСИМОВА.
м. Лубни
Полтавської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ