Зміст
З білою квасолею
- 5 середніх картоплин
- 100 г білої квасолі
- 1 цибулина
- салатна заправка,
- сіль,
- зелень – за смаком.
Салатна заправка: розітріть разом 3 ст. ложки рослинної олії, 0,5 ч. ложки столової гірчиці, сіль, цукор, 3%-вий оцет – за смаком.
Для цього легкого салату відваріть окремо картоплю в «мундирі» і білу квасолю, причому важливо їх не переварити, щоб вони залишалися щільними, а квасоля навіть трохи твердуватою всередині – з легкою «хрустинкою». Картоплю очистіть, наріжте кубиками, змішайте з квасолею, нарубаною цибулею, посоліть, полийте салатною заправкою. Укладіть гіркою і прикрасьте подрібненою зеленню і султанчиками петрушки і кропу. Білу квасолю можна замінити червоною або строкатою.
Із печеного перцю з помідорами
- 750 г різнобарвного солодкого перцю
- 600 г м’ясистих помідорів
- 5 ст. ложок рослинної олії (краще оливкової)
- 2 ст. ложки лимонного соку
- 0,5 ч. ложки меленого кмину
- 1 зубчик часнику
- чорний мелений перець,
- петрушка – за смаком.
Солодкий перець розріжте вздовж, видаліть насіння, покладіть на решітку або деко шкіркою вгору і поставте в розігріту духовку на кілька хвилин, поки на шкірці не роздуються бульбашки. Потім вийміть з духовки і накрийте вологим рушником. Коли перець охолоне, зніміть з нього шкірку і наріжте м’якоть товстими смужками.
Помідори опустіть на кілька хвилин у киплячу воду, обдайте холодною водою і зніміть шкірку. Кожен помідор розріжте на 4 частини, видаліть насіння. М’якоть наріжте дольками. Перець і помідори красиво викладіть на блюдо. Рослинну олію змішайте з лимонним соком, спеціями і подрібненою петрушкою. Цією заправкою полийте помідори і перці, накрийте і залиште на півгодини настоюватися.
Із цибулі з помідорами
- 1 велика цибулина
- 2-3 помідора
- 2-3 ст. ложки 5%-вого оцту (можна замінити соком лимона або розведеною лимонною кислотою)
- 1-2 ч. ложки цукрової пудри
- 2 ст. ложки рослинної олії
- зелень,
- сіль,
- чорний мелений перець – за смаком.
Велику цибулину очистіть, наріжте тонкими півкільцями, добре промийте під струменем холодної води і дайте воді стекти. Наріжте кубиками очищені помідори. Додайте промиту цибулю і заправте рослинною олією, оцтом і спеціями. Дайте настоятися близько півгодини і подавайте на стіл.
В. Т. ГЕРАСИМОВА.
м. Лубни
Полтавської обл.
Купуйте електронні версії наших нових видань
Що дає підписка на оновлення нашого сайту
Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram
Також читати:
- Квіти кабачка – це смачно! Чим здивувати домашніх
- Смажена редиска
- Смаколики із жимолості
- Смачні заготівлі суниці на зиму