Ікра грибна оригінальна

0
105
Икра грибная оригинальная
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Із сухих грибів
  2. Із сухих грибів з морквою
  3. Із солоних грибів
  4. Із сухих і солоних грибів
  5. Салат із кислої капусти
  6. Салат із буряка
  7. Овочевий салат з рисом
  8. Розсольник з тельбухами
  9. Сирно-ягідна запіканка

Цю смачну гостру закуску готують з сухих або солоних грибів, додаючи різні «супутні» інгредієнти.

Із сухих грибів

  • 100 г сухих грибів
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 60 г рослинної олії
  • сіль і спеції – за смаком.

Сухі гриби замочіть в холодній кип’яченій воді на 2 години, відкиньте на друшляк, воду процідіть і варіть в ній гриби до готовності. Знову відкиньте на друшляк і пропустіть через м’ясорубку. На рослинній олії обсмажте подрібнену ріпчасту цибулю і з’єднайте з грибами. Посоліть, поперчіть, додайте для гостроти лимонну кислоту або томатний соус.

Із сухих грибів з морквою

  • 120 г сухих грибів
  • 300 г моркви
  • 70 г рослинної олії
  • 70 г ріпчастої цибулі
  • часник, сіль, зелень, перець – за смаком.

Гриби замочіть, зваріть і пропустіть через м’ясорубку. Окремо на рослинній олії потушкуйте подрібнені моркву і цибулю, а після готовності змішайте їх з грибною масою. Тушкуйте суміш під кришкою 10-15 хвилин. Заправте часником і спеціями. Подавайте на стіл, посипавши зеленню кропу або петрушки.

Із солоних грибів

  • 200 г солоних грибів
  • 70 г ріпчастої цибулі
  • 50 г рослинної олії
  • сіль, перець, оцет, зелень – за смаком.

Солоні гриби покладіть в друшляк, обполосніть холодною кип’яченою водою, а потім пропустіть через м’ясорубку. Нашатковану ріпчасту цибулю підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору і змішайте з грибною масою. Додайте сіль, перець, оцет, посипте пряною зеленню.

Із сухих і солоних грибів

  • 50 г сухих грибів
  • 200 г солоних грибів
  • 70 г рослинної олії
  • 120 г ріпчастої цибулі
  • цукор, сіль, перець, оцет (лимонна кислота) – за смаком.

Попередньо замочені сухі гриби відваріть разом з солоними і дрібно наріжте. З’єднайте з нашаткованою ріпчастою цибулею і смажте на рослинній олії до готовності. Після охолодження заправте сіллю, цукром, оцтом або лимонною кислотою, спеціями.

І. Б. ДУТЧАК.
м. Любешів Волинської обл.

Салат із кислої капусти

  • 500 г квашеної капусти
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки журавлини
  • 1 середнє яблуко
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії.

Квашену капусту змішайте з журавлиною, скибочками яблука, дрібно нарубаною цибулею, цукром і заправте рослинною олією. Замість яблук можна використовувати мариновані фрукти.

Салат із буряка

  • 150 г буряка
  • 30 г хрону
  • 20 г 3%-вого оцту
  • 10 г рослинної олії
  • 1 ч. ложка цукру
  • спеції – за смаком.

Буряк зваріть в шкірці або спечіть в духовці, очистіть, нашаткуйте соломкою або тонкими скибочками, покладіть шарами у фарфоровий посуд, пересипаючи кожен шар тертим хріном, залийте охолодженим маринадом і залиште на 2-3 години. Перед подачею додайте трохи цукру і рослинної олії.

Маринад приготуйте так: в оцет додайте гвоздику, корицю, лимонну цедру, лавровий лист, перець горошком і доведіть до кипіння в закритому посуді. Охолодіть і процідіть.

Овочевий салат з рисом

  • 200 г відвареного рису
  • 200 г моркви
  • 200 г пастернаку
  • 100 г цибулі
  • 50 г рослинної олії
  • сіль – за смаком.

Моркву і пастернак вимийте, очистіть і дрібно наріжте. Цибулю очистіть і наріжте. Відваріть рис, як для гарніру. Подрібнені овочі спасеруйте на рослинній олії, змішайте з розсипчастим відвареним рисом, посоліть.

Замість рису також підійде перлова крупа, яка надасть страві своєрідного смаку. Цей салат можна подати не тільки як самостійну страву, але і як гарнір до м’яса або риби.

П. Г. ЛЕЩУК.
м. Приморськ Запорізької обл.

Розсольник з тельбухами

  • 1,5 л окропу
  • тельбухи з курки, качки або гусака
  • 4 солоних огірка
  • 3 ст. ложки рису
  • 2 моркви
  • 1-2 цибулини
  • 1 корінь петрушки і зелень
  • 2 ст. ложки нарізаного кропу
  • 2 зубчики часнику
  • 25-30 вершкового масла
  • зелень естрагону, чебрець, лавровий лист, сіль – за смаком.

В окріп покласти вимиті і нарізані на дрібні шматочки тельбухи свійської птиці і варіть, періодично прибираючи піну, близько 1 години. За цей час підготуйте солоні огірки: зріжте з них шкірку, залийте її 1,5 склянки окропу і прокип’ятіть на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім шкірку вийміть, а в розсіл опустіть подрібнену м’якоть огірків і припустіть ще 10 хвилин. Потім заправте відвар з тельбухами корінням, добре промитим рисом і варіть його до напівготовності, знімаючи піну. Додайте дрібно нарізану цибулю, а також перець, лавровий лист і варіть до готовності рису, після чого додайте огірки разом з розсолом. Потримайте на вогні ще 5-7 хвилин, засипте пряну зелень, ще проваріть 3 хвилини, зніміть з вогню і перед подачею на стіл заправте розтертим з маслом і зеленню часником.

Юлія ГОЛОВИНА.
смт Сахновщина
Харківської обл.

Фірмова страва від «Хазяїна»


Сирно-ягідна запіканка

  • 1кг сиру
  • 3 яйця
  • 4 ст. ложки картопляного крохмалю
  • 2 ст. ложки манної крупи
  • 2 ст. ложки цукрової пудри
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 2 ст. ложки коричневого цукру
  • 2 ст. ложки заморожених ягід смородини
  • 2 ст. ложки заморожених ягід малини (або будь-яких інших, які є в наявності).

Розітріть сир, збийте його з яйцями. Додайте 2 ст. ложки крохмалю, манку, цукрову пудру і ванільний цукор. Все добре перемішайте, додайте погашену соду і остаточно збийте. Змастіть форму для запікання вершковим маслом, присипте її борошном. Покладіть в неї половину сирної маси. Обваляйте в крохмалі, що залишився, морожені ягоди. Покладіть їх в довільному порядку на сир. Зверху викладіть залишок сирної маси і розрівняйте. Присипте зверху ягодами і коричневим цукром. Випікайте в духовці до готовності при температурі 200-250°C.

Веббанер Хозяин Укрпошта
Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ