КВАШЕНА КАПУСТА ЦВІТНА

Цветная капуста
Реклама

Квашена цвітна капуста – це дуже просто

На кінець овочевого сезону, коли під рукою багато зелені і різних смачних плодів, а часу, навпаки, ні на що не вистачає, нерідко готую капусту за дуже простим рецептом.

Причому зовсім небагато – наприклад, 3-літрову банку або каструльку: з’їв – відвів, як кажуть, душу, і можна щось нове вигадувати.

Цвітна квашена капуста. Складові:

  • виноградні (якщо є) або капустяне листя;
  • кріп і петрушка;
  • цвітна капуста;
  • морква;
  • спеції, сіль, цукор – за смаком.

Рецепт

Отже, дно обраної посудини покриваю виноградним листям, потім кладу подрібнену зелень кропу і петрушки. Все це накриваю кочешками цвітної капусти і морквою, нарізаною тонкою соломкою.

Зверху овочів знову кладу зелень кропу, після чого заливаю розсолом капусту, приготовленим на основі попередньо закипілої і охолодженої води.

Готую його таким чином: в 1 л води розчиняю 1 ст. ложку з невеликою гіркою солі і 2 ст. ложки цукру. В банку обов’язково кладу кілька горошин гіркого і духмяного перцю.

Посудину з капустою ставлю на глибоке блюдо і даю постояти на кухні, щоб вона побродила і добре визріла.

Квашена капуста – хороша добавка до осіннього столу: її можна подати з відварною картоплею, до м’яса, риби, макаронних страв, додати в овочевий салат або вінегрет. Тримаю її в холодильнику.

Рецепт борща на свекольном квасе

Н. П. СОКОЛОГОРСЬКА.
м. Бердянськ Запорізької обл.

Оставьте ответ