Смажена редиска

Жареный редис
Реклама

Читати російською мовою

Редиску можна вживати не тільки в сирому вигляді в салатах і окрошці. Її також можна маринувати і навіть смажити, що багато хто з нас робить рідко. Хоч у нас і не прийнято їсти редиску в смаженому вигляді, але страва виходить дуже смачною.

Так як редиска відноситься до родини Капустяні, то після термічної обробки цей овоч за смаком нагадує капусту або картоплю з грибами.

Спробуйте цей рецепт як гарнір, якщо хочеться чогось оригінального, а каша і макарони вже набридли. Це смачно і корисно, так як при недовгій термічній обробці редиска зберігає свої корисні властивості.

Перед приготуванням страви коренеплоди редиски потрібно ретельно вимити. Зрізати з них кінчики і нарізати кружальцями завтовшки близько 4-5 мм. Помістити редиску в миску, посипати сіллю і чорним перцем. Можна додати приправу хмелі-сунелі. Через 10-15 хвилин, коли овоч пустить сік, розігрійте на сковороді олію і обсмажте на ній редиску.

Смажимо так само, як і картоплю – спочатку без кришки до зарум’янювання, потім накриваємо сковороду кришкою і доводимо овоч до готовності. Редиска готова до вживання, коли вона змінить колір м’якоті з білого на прозорий. Під кінець приготування можна посипати страву будь-якою подрібненою зеленню – кінзою, петрушкою, кропом.

Подавайте смажену редиску як окрему страву або як гарнір до м’яса, птиці, сосисок. Перед подачею можна додати в страву майонез або сметану за смаком.

Якщо страва вам сподобалася, тепер ви зможете готувати її часто, так як редиска у нас дає врожай не тільки навесні і на початку літа, але і восени. До того ж цей рецепт відноситься до дуже простих і економних, а головне – це ще один спосіб урізноманітнити своє меню корисними овочами.

Аліна СВЄТЛОВА,
м. Бердянськ Запорізької обл.
Фото автора.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ