Як прожити довше?

Как прожить дольше?
Реклама

Читати російською мовою

Потрібно більше спати, не піддаватися стресам, правильно, а головне – корисно, харчуватися.

Ось кілька порад, які вживати продукти, щоб допомогти собі прожити довше.

Вживаємо жирну рибу. Багатьох в дитинстві змушували пити риб’ячий жир. «Яка гидота», – скажете, згадуючи муки від відрази, ковтаючи жовту рідину. Він дуже корисний для здоров’я. Вміщені в риб’ячому жирі речовини покращують функції мозку. Доведено, що Омега-3, про яку не втомлюються твердити медики, дійсно здатна продовжити життя.

Проведені серед 2600 осіб віком понад 70 років дослідження показали, що ті, у кого в крові вище рівень Омега-3, на 18% менше схильні до ризику хронічних захворювань. Вони також в меншій мірі відчувають психічні або фізичні труднощі. Щоб увійти в число таких людей, треба небагато – вживати дві рибні страви на тиждень.

Додати кілька років життя допоможуть нам горіхи. Дослідження показують, що чим частіше їсти горіхи, тим менше ризику померти від раку, інфаркту, ускладнень вірусних інфекцій у молодому віці.

Горіхи – джерело поживних речовин. Вони захищають серце і допомагають впоратися із запаленнями. Не варто переживати, що вживаючи горіхи, наберете зайві кілограми. Так, вони висококалорійні. Але якщо вживати всього лише 30 г горіхів на день (багато-то їх і не завжди хочеться їсти!), можна прекрасно насититися і при цьому не переїсти.

Допоможуть прожити довше цільнозерновий хліб і вироби з натуральних необроблених зернових круп. Тільки якщо у вас немає непереносимості глютену та ці продукти високоякісні.

Вчені стверджують, один зайвий шматок цільнозернового хліба знижує ризик раптової смерті на 5%. Небезпека померти від проблем з серцем знижується на 9%.

Як не дивно, але вживання гострих страв з перцем також сприяє довголіттю (на Кавказі на цьому знаються!). Ті, хто їсть гостре 6-7 разів на тиждень, знижують ризик смерті на 14%. Хто тільки додає гостренького в їжу раз на тиждень, в ці відсотки не увійде.

Вся справа в капсацині – речовині-антиоксиданті, яка міститься в гострому перці, головному інгредієнті всього гостренького. Вона допомагає боротися із запаленнями, знижує рівень цукру в крові та сприяє схудненню. Результат буде ще відчутніше, якщо при цьому не вживати алкоголь або вживати, але не більше келиха доброго червоного вина пару разів на тиждень.

І як же без водоростей! Завдяки вмісту йоду і такої речовини, як фукоїдан, вони покращують функцію щитоподібної залози і борються із запаленнями. Водорості низькокалорійні, а ось ефект насичення створюють дуже швидко.

Напевно, це базовий список продуктів, вживаючи які постійно, можна внести в своє життя якісні зміни. А це, безумовно, подовжить його.

Людмила ГРИГОР’ЄВА.
м. Одеса.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ