Керамічні ножі

Керамические ножи
Фото GettyImages
Реклама

Читати російською мовою

Відповідаємо на запитання
Н. П. ГУЗІЙ
із м. Мелітополь
Запорізької області.

Зміст

  1. Переваги керамічних ножів
  2. Особливості використання

Керамічні ножі подобаються багатьом господиням, так як вони зручні, а їх леза залишаються гострими досить довго. Після покупки ножем можна користуватися близько 3 років, і тільки потім буде потрібна заточка. Головне, щоб на клинку не було відколів, які з’являються при недбалому поводженні.

Якщо ніж затупився, краще віднести його в сервіс, щоб майстри акуратно наточили лезо. Коли такої можливості немає, можна спробувати повернути клинку колишню гостроту самостійно. Виріб заточують на шліфувальному верстаті, оснащеному алмазною стрічкою або кругом. Якісної заточки вистачає на кілька років.

Переваги керамічних ножів

Лезо керамічного кухонного ножа виготовлене з діоксиду цирконію. Це хімічно нейтральний матеріал, який не окислюється і не вступає в реакцію з продуктами. Крім того, діоксид цирконію не вбирає забруднення і не пахне.

Щоб видалити частинки фруктів, овочів, м’яса або іншої продукції, відразу після використання ніж можна сполоснути в теплій воді.

Ніж підходить для щоденного застосування, тому що він легше в порівнянні з тим, у якого металеве лезо. Навіть через кілька років на клинку не з’являються темні плями, як це буває з металевими ножами.

Для миття підходять засоби для посуду. Якщо є присохлі залишки продуктів, ніж можна потерти жорстким боком губки. Така чистка не призводить до появи подряпин, тому що матеріал дуже міцний.

Єдиний мінус – крихкість. Випадкове падіння або удар можуть привести до того, що на лезі з’явиться відкол або зазублина, але це буває рідко. Зазвичай ніж і через кілька місяців виглядає так, ніби він тільки що з магазину.

Особливості використання

Керамічний ніж прослужить довго, якщо його не упускати і не підносити близько до вогню. Від нагрівання може зіпсуватися не тільки клинок, але і рукоять. Використовувати виріб потрібно тільки за призначенням. Не варто колоти ножем горіхи, відкривати консерви або намагатися розрізати деревину. Правильне застосування має на увазі чистку і подрібнення овочів, нарізку м’яса, хліба та інших продуктів.

Бажано використовувати для кожного виду продукції окремий ніж. Відразу після роботи потрібно промити лезо. Жир видаляється за допомогою миючого засобу, а якщо ножем обробляли овочі, досить теплої водопровідної води. Мити краще м’яким боком губки. Правильний спосіб зберігання – в спеціальній підставці або чохлі.

Вибираючи ніж, потрібно дивитися на ціну: добра модель не може коштувати дешево. Краще купувати вироби відомих брендів. Перед покупкою потрібно потримати ніж у руці та переконатися, що він зручний. Щодо довжини клинка, вона може бути від 10 до 25 см. Кращим вибором для чоловіка вважаються вироби з довжиною леза 21-25 см. Таким приладом можна робити майже все: відбивати м’ясо, шинкувати овочі, різати масло і хліб. Жінці підійде модель з довжиною леза від 13 до 16 см. Це найосновніше, що потрібно знати про вибір і використання керамічного ножа.

Ваша КУМА.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ