Вареники з фруктами

Вареники с фруктами
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. З полуницею
  2. «Літо»
  3. З вишнями на пару
  4. Шоколадні з вишнями
  5. З чорницею
  6. З абрикосами

Вареники, варенички… З вишнею або полуницею, або іншими фруктами. Смакота родом з дитинства, якій щоліта ми віддаємо данину. А при наявності заморожених фруктів, задоволення можна отримувати і в іншу пору року.

З полуницею

  • Для тіста:
    • 350 г борошна
    • 1 яйце
    • 120 г молока
    • 20 г цукру
    • 5 г солі
    • сіль для варіння
  • Для начинки:
    • 500 г полуниці
    • 0,5 склянки цукру

Молоко трохи підігрійте. Борошно просійте в глибокий посуд і введіть в нього тепле молоко, яйце, цукор, сіль і замісіть тісто. Після замісу відставте тісто на 30-40 хвилин, накривши рушником. Полуницю вимийте, обсушіть, видаліть хвостики і наріжте кубиками. Перемішайте з невеликою кількістю цукру в окремій ємкості.

Тісто розкачайте в тонкий пласт і склянкою виріжте кружальця. У центр кружальця викладіть 1 ч. ложку начинки і щільно защипніть краї. Варіть у злегка підсоленій киплячій воді 5-7 хвилин (поки не спливуть). Подавайте зі сметаною, варенням або солодкими соусами.

«Літо»

  • Для тіста:
    • 5-6 склянок борошна
    • 0,5 склянки води
    • 0,5 склянки молока
    • 3 яєчних білка
    • 0,5 ч. ложки солі
    • сіль для варіння.
  • Для начинки:
    • 800 г вишні (черешні)
    • 0,5 склянки цукру
    • 2-3 ст. ложки манної крупи.

У глибокому посуді з’єднайте білки, молоко, воду, сіль і розмішайте. Борошно просійте і введіть у яєчну масу. Замісіть круте тісто. Готове тісто накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин. У вишні (черешні) видаліть кісточки, пересипте цукром і дайте настоятися 30-40 хвилин. Злийте сік, що виділився, а ягоди акуратно перемішайте з манною крупою.

Тісто розкачайте в тонкий пласт і виріжте кружальця склянкою. У центр кожного покладіть по 1 ч. ложці начинки, добре защипніть краї. Відваріть близько 10 хвилин у киплячій підсоленій воді, поки не спливуть. Подавайте з вершковим маслом, рідким медом або злегка присипавши цукром.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

З вишнями на пару

  • Для тіста:
    • 750 г борошна
    • 1 ч. ложка з невеликою «гіркою» соди
    • 0,5 ч. ложки солі
    • 2 ст. ложки цукру
    • 500 мл кефіру.
  • Для начинки:
    • 0,5 кг ягід
    • цукор – за смаком.

У глибоку миску просійте борошно з сіллю і содою, додайте цукор і добре перемішайте. Влийте кефір і знову добре перемішайте. Замісіть тісто. Готове тісто загорніть у харчову плівку і залиште на 10-20 хвилин відпочити. Вишні вимийте, обсушіть і видаліть кісточки.

Тісто розкачайте в тонкий пласт товщиною 3 мм. Склянкою виріжте заготівлі. У центр кожної насипте трохи цукру і викладіть ягоди. Краї ретельно защипніть. Піддон пароварки змастіть рослинною олією. Таймер виставте на 7 хвилин. Готові вареники рясно полийте вершковим маслом.

Шоколадні з вишнями

  • Для тіста:
    • 150 г борошна
    • 1 яйце
    • 3 ст. ложки какао
    • 3 ст. ложки води
    • 1 ст. ложка цукру
    • щіпка солі
    • сіль для варіння
  • Для начинки:
    • 200 г вишні
    • цукор – за смаком

У глибоку миску розбийте яйце, додайте цукор і воду. 100 г борошна просійте разом з какао і вмішайте в яєчну суміш. Поступово підмішайте борошно, що залишилося. Потім тісто залиште на 15 хвилин відпочити. Вишню вимийте і просушіть, видаліть кісточки. Дайте постояти, щоб стік зайвий сік.

Готове тісто розкачайте тонко, як для звичайних вареників. Виріжте заготівлі склянкою або піалкою. У центр кожної покладіть 3-4 вишеньки і присипте 1 ч. ложкою цукру (можна менше). Краї щільно защипніть. Варіть у підсоленій воді 3-4 хвилини після спливання.

З чорницею

  • Для тіста:
    • 3-3, 5 склянки борошна
    • 1 склянка теплої води
    • 1 яйце
    • 0,3 ст. ложки солі
    • сіль для варіння.
  • Для начинки:
    • 1,5 склянки чорниці
    • цукор – за смаком.

У глибокому посуді змішайте теплу воду, сіль і яйце. Потім частинами введіть просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук, але не довго. Готове тісто розділіть на 3-4 частини. Кожну частину розкачайте в пласт товщиною приблизно 2-3 мм на робочій поверхні, злегка присипаній борошном. Склянкою виріжте кружальця і по центру кожного викладіть 1 ч. ложку ягід і присипте їх зверху трохи цукром. Краї заготівель щільно защипніть. Варіть у великій кількості киплячій, трохи підсоленій воді, 3-4 хвилини після спливання. Подавайте зі сметаною.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

З абрикосами

  • Для тіста:
    • 450 г борошна
    • 220 мл води
    • 1 яйце
    • 0,5 ч. ложки солі
    • сіль для варіння.
  • Для начинки:
    • 1 кг абрикос
    • цукор і кориця мелена – за смаком.

Борошно просійте в глибокий посуд, змішайте з водою, яйцем і сіллю. Замісіть гладке еластичне тісто. Готове тісто скачайте в кульку, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин мінімум. Абрикоси добре вимийте і обсушіть. Розріжте на половинки і видаліть кісточки.

До речі. Якщо абрикоси великі, половинки фруктів поріжте на шматочки меншого розміру. Підготовлені фрукти перекладіть у мисочку і посипте меленою корицею.

Тісто розділіть на 2-3 шматки. Кожен шматочок розкачайте в пласт товщиною 2-3 мм. Виріжте з тіста заготівлі склянкою. На кожну покладіть 0,5 ч. ложки цукру (можна більше або менше), половинку абрикоса (або кілька шматочків). Ретельно защипніть краї тіста. Варіть вареники в киплячій, трохи підсоленій воді 2-4 хвилини після спливання. Подавати їх можна з вершковим маслом або зі сметаною.

Ірина СЕЛЮТІНА.
Донецька обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ