З курячих потрушків

Из куриных потрошков
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Печінка, запечена з цибулею і яблуками
  2. Куряча печінка з сиром
  3. Яблука, фаршировані печінкою і сиром
  4. Відбивні з сердечок
  5. Хрусткі шлуночки
  6. Запечені сердечка
  7. Мариновані шлуночки
  8. Господиням на замітку

Страви із субпродуктів за смаком нічим не гірше, ніж страви, приготовані з тієї ж яловичини, свинини або птиці. Печінка дуже калорійна і, що важливо для господинь, готується буквально протягом декількох хвилин. Багато оригінальних страв можна також приготувати з серця, курячих шлуночків. До того ж, це обійдеться набагато дешевше, що важливо в наш час.

Печінка, запечена з цибулею і яблуками

  • 500-600 г курячої печінки
  • 2-3 цибулини
  • 1 стакан сметани
  • 1 велике яблуко
  • сіль
  • спеції – за смаком.

Курячу печінку наріжте на шматочки, посоліть і обваляйте в борошні. Викладіть в змащену олією форму для запікання щільно один до одного. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте. Печінку покрийте шаром смаженої цибулі, посипте спеціями.

Яблуко почистіть і натріть на крупній тертці. Викладіть поверх цибулі. Змастіть сметаною, змішаною з сіллю і спеціями. Закрийте форму фольгою і запікайте 10 хвилин при температурі 200°C, потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин.

Куряча печінка з сиром

  • 500 г курячої печінки
  • 150 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 150 г сметани
  • борошно
  • сіль
  • перець – за смаком.

Курячу печінку промийте, посоліть, поперчіть. Обваляйте її в борошні і обсмажте в сковороді на рослинній олії. Ріпчасту цибулю почистіть, наріжте і обсмажте окремо. Обсмажену цибулю викладіть на курячу печінку, залийте сметаною, зменште вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте. Слідкуйте, щоб печінка не пригоріла. Сир натріть на тертці, посипте ним печінку, накрийте сковороду кришкою і ще трохи стушкуйте – до розплавлення сиру.

Яблука, фаршировані печінкою і сиром

  • 3-4 великих яблука
  • 250 г курячої печінки
  • 100 г сиру
  • 50 г копченої грудинки
  • 1 цибулина
  • сіль
  • спеції – за смаком.

Грудинку наріжте дрібними кубиками і злегка витопіть на невеликій кількості олії, додайте цибулю і обсмажте її. Сир наріжте дрібними кубиками, печінку наріжте дрібними шматочками і викладіть в сковороду з цибулею. Смажте, помішуючи, щоб печінка тільки схопилася. Масу остудіть. Додайте в неї сир, сіль, спеції.

У яблук зріжте верхню частину, виріжте м’якоть з серцевиною, залишаючи стінки товщиною близько 3 мм. Яблука дуже щільно наповніть підготовленим фаршем. Накрийте яблучною кришкою і добре притисніть. Укладіть яблука в змащену форму, запікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 25-30 хвилин.

Відбивні з сердечок

  • 700-800 індичих (курячих) сердечок
  • 3 яйця
  • 2 ст. ложки сметани
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1 пакетик розпушувача
  • сіль
  • спеції – за смаком.

Сердечка промийте, зріжте верхню частину з протоками і жиром, надріжте уздовж з одного боку і розгорніть як книжку. Відбийте в пласт з внутрішньої сторони, посоліть, поперчіть, складіть в миску і залиште на 30 хвилин.

Яйця збийте зі сметаною, борошном, розпушувачем і дрібкою солі. Кожну пластинку умочіть в отриманій суміші. Викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажте з одного боку, переверніть, зменште вогонь, варіть 3-4 хвилини під кришкою і відразу подавайте на стіл.

Хрусткі шлуночки

  • 500 г курячих шлуночків
  • 1 цибулина
  • сіль – за смаком.

Шлунки очистіть від жовтих плівок, промийте і обсмажте в сковороді на рослинній олії. Додайте воду і тушкуйте майже до готовності. Шлунки повинні стати зовсім м’якими. Цибулю наріжте, додайте до м’яса і тушкуйте, поки вся вода не википить. Потім шлунки обсмажте до рум’яної скоринки і посоліть.

Запечені сердечка

  • 500 г курячих сердечок
  • 4-5 картоплин
  • 1 цибулина
  • 100-150 г сиру
  • 200 г сметани
  • 2 ст. ложки борошна
  • сіль
  • перець – за смаком.

Сир натріть на крупній тертці. Курячі сердечка промийте, видаліть зайвий жир і протоки, обсмажте на сковороді з рослинною олією і викладіть в глибоку форму для запікання. Картоплю почистіть і наріжте шматочками, обсмажте на рослинній олії разом з ріпчастою цибулею. Обсмажену з цибулею картоплю викладіть на курячі сердечка. Сметану розведіть склянкою води, додайте борошно і добре перемішайте. Цією сумішшю залийте сердечка, посоліть і поперчіть за смаком, зверху посипте сиром і запечіть в розігрітій до 180-200°C духовці до рум’яної скоринки.

Мариновані шлуночки

  • 500 г курячих шлуночків
  • 1 цибулина
  • 50-60 г 5%-вого оцту
  • 0,5 склянки соняшникової олії
  • 1 ст. ложка соєвого соусу
  • 1 ч. ложка солі
  • 0,5 ч. ложки цукрової пудри
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 пучок петрушки
  • 0,5 ч. ложки духмяного перцю.

Цибулю наріжте півкільцями. Шлуночки промийте і відваріть в підсоленій воді до повної готовності. Вийміть з бульйону, остудіть, наріжте соломкою, складіть в миску. Додайте цибулю, соєвий соус і цукрову пудру, посоліть, поперчіть і перемішайте. Соняшникову олію розжарити на сковороді і вилити її на шлунки, намагаючись полити їх всі. Додайте видавлений часник, посічену зелень і оцет. Посоліть, поперчіть, якщо необхідно, і поставте в холодильник на ніч.

Є. В. ВІННІКОВА,
м. Харків.

Господиням на замітку


  • Субпродукти містять фосфор, який забезпечує нормальну роботу мозку, а також сприяє зміцненню зубної емалі.
  • Серце багате залізом і майже не містить жиру, що робить його хорошим помічником у боротьбі із зайвою вагою.
  • Цинк, що міститься в субпродуктах, допомагає нормальному оновленню тканин організму людини.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ