Весняні десерти

0
44
Весенние десерты
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Бісквітний пиріг із жимолостю
  2. Компот із жимолості
  3. Сирний торт з полуницею (без випікання)
  4. Коктейль какао-полуниця
  5. Самбук – повітряний десерт з полуниці
  6. Гаряча черешня
  7. Млинці із зеленню
  8. Пиріг із першої зелені

Першу свіжу зелень можна додавати в усі страви: салати, омлети, супи, закуски. А ще з неї, як і з ранніх ягід, можна приготувати смачні десерти, напої.

Бісквітний пиріг із жимолостю

  • 450 г ягід жимолості
  • 200 г цукру
  • 200 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 5 г розпушувача тіста
  • ванілін та сіль – по щіпці.

Розм’якшене масло збити з цукром до консистенції крему. Не зупиняючи збивання, в масу по одному додаються яйця, а потім – розпушувач, борошно і сіль.

Тісто помістити в застелену пергаментом форму. Зверху викласти ягоди. Пекти пиріг при 180°C впродовж 35 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Прикрасити пиріг можна цукровою пудрою.

Компот із жимолості

  • 100 г ягід жимолості
  • 400-500 мл води
  • 2 десертні ложки цукру
  • 0,5 ст. ложки квіткового меду
  • дрібка солі.

Помиті ягоди залити водою і поставити варити на повільному вогні. Після закипання варити 10-15 хвилин. Накрити кришкою і дати настоятися приблизно 20 хвилин. Проціджувати за бажанням. Додати цукор, перемішати. Кислоту від жимолості нейтралізувати дрібкою солі, бо скільки цукру не класти – смак залишатиметься надто кислим. Сіль у компоті не буде відчуватися.

У теплому компоті розчинити мед. Це надасть йому незвичного насиченого смаку.

Сирний торт з полуницею (без випікання)

  • 300 г полуниці
  • 400 г пісочного печива (будь-якого)
  • 400 г сиру (будь-якого)
  • 200 мл сметани
  • 0,5 склянки цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 20 г желатину
  • 1 пакетик желе (бажано зі смаком полуниці)
  • ваніль – на смак.

До желатину влити 100 мл води і залишити набухати. Накришити в миску печиво, додати розтоплене масло та розмішати. Викласти в роз’ємну форму. Розрівняти корж та поставити у холодильник.

Збити сир зі сметаною і цукром, додати ваніль. Сюди влити розігрітий желатин і розмішати. Дістати з холодильника корж, викласти шар із сиру і знов помістити у холодильник.

Розвести желе з пакетика по рецептурі. Полуницю промити і нарізати пластинами. Їх потрібно красиво укласти на шар сиру. Залити незатверділим желе. Торт має постояти ще 5 годин у холодильнику. Після застигання форму видалити.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

Коктейль какао-полуниця

  • 1 чашка полуниці (невелика)
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка пломбіру
  • 0,5 склянки какао
  • 2 ст. ложки цукру.

Помиту й просушену полуницю помістити у блендер. Додати молоко, цукор та старанно перемішати. Висипати какао, перемішати ложкою. Додати пломбір та збити всю суміш блендером. Розлити у гарні склянки і встромити яскраві трубочки.

Самбук – повітряний десерт з полуниці

  • 200 г полуниці
  • 50 г цукру
  • 2 яєчних білки
  • 10 г желатину
  • 4 ст. ложки води.
    • Яйця мають бути свіжі та якісні, бо білок використовується у сирому вигляді.

Розмішати желатин і холодну воду. Дати повністю набрякнути (приблизно пів години, якщо желатин швидкорозчинний – 10 хвилин.)

У промиті ягоди додати цукор і збити блендером. В окрему посудину покласти яєчні білки і збити до міцної піни. Така піна вийде, якщо миска була суха. Підігріти желатин до розчинення крупинок і вилити у полуницю. Все ретельно розмішати і додати збиті білки. Самбук розкласти у красиві піали та помістити у холодильник для застигання. Десерт доцільно прикрасити ягодами.

Гаряча черешня

  • 500 г черешні
  • 200 г мюслі (вівсяні пластівці)
  • 60 г масла топленого
  • 0,5 склянки цукру.

З промитої черешні видалити кісточки. Ягоди викласти у вогнетривку форму для випікання, посипати цукром і залишити пускати сік. У мисці перемішати мюслі або пластівці з розтопленим маслом. Отриману масу викласти поверх черешні. Запікати 15-20 хвилин при температурі 190°C. Десерт споживати гарячим.

Млинці із зеленню

  • 200 мл молока
  • 200 мл теплої води
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка цукру
  • 0,5 ч. ложки солі
  • свіжа зелень – на смак.

У глибокій посудині розбити яйце, всипати цукор, кілька дрібок солі та збити міксером. В утворену масу влити одночасно молоко і теплу воду – перемішати.

Через сито просіяти в посудину борошно, збиваючи вінчиком. У тісто влити трохи олії, щоб її щоразу не доливати на сковорідку.

Помиту зелень подрібнити та додати у тісто. Можна взяти кріп, петрушку, кінзу, зелену цибульку. Таке тісто добре перемішати ложкою.

На змащеній олією сковорідці випікати тонкі млинці із зеленню. У такі млинці можна загорнути будь-яку несолодку начинку. Смакувати зі сметаною та будь-яким улюбленим соусом.

Пиріг із першої зелені

Його можна приготувати як із листкового тіста, так і з дріжджового.

  • 500 г листкового тіста (2 листи)
  • 200 г кропу
  • 200 г сиру
  • 200 г бринзи
  • 20 г вершкового масла
  • 1 яйце (для змащування)
  • перець.

Для начинки подрібнити кріп, видаляючи жорсткі стебла. Обидва види сиру натерти на крупній тертці. У сковороді розтопити вершкове масло, покласти туди кріп і тушкувати на невеликому вогні впродовж 2 хвилин. Потім додати сир, поперчити, перемішати і зняти з вогню. Залишити вихолоняти.

Форму для запікання (приблизно 24 см) змастити вершковим маслом. Потрібно розкачати 2/3 тіста і викласти у форму, щоб краї трохи звисали. На тісто рівним шаром викласти начинку та загорнути на неї краї. Розкачати тісто, яке залишилося, викласти посередині, з’єднати краї, защипуючи пальцями. Накрити пиріг рушником і дати постояти 20 хвилин. Після цього змастити тісто збитим яйцем і зробити отвір у центрі пирога для виходу пари. Поставити пиріг в попередньо розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. Він повинен стати золотистого кольору. Смакує краще охолодженим.

Віта КОНОВАЛЕНКО.

Веббанер Хозяин Укрпошта
Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ