Рецепти з капустою та з рибою

0
310
Рецепты блюд с капустой и рыбой

Читати російською мовою

Зміст

  1. Капуста, тушкована у власному розсолі
  2. Червонокачанна капуста у червоному вині
  3. Салат із капусти по-домашньому
  4. Капуста «Пожиброда»
  5. Капуста в горщику
  6. Вареники з капустою і сиром
  7. Риба з рисом
  8. Рибне філе по-особливому
  9. Пікантний салат
  10. Філе палтуса з грибами
  11. Щука під соусом із солодкого перцю
  12. Рибна запіканка

Багато господарів, напевно, пам’ятають приказку: «На столі не буде пусто, якщо в будинку є капуста!» І це, дійсно, не перебільшення. Капуста хороша у всіх стравах, а також і окремо – свіжа, квашена, тушкована, запечена… А в поєднанні з іншими інгредієнтами – і поготів! Особливо добре вона поєднується з іншими овочами, сиром, грибами.

Капуста, тушкована у власному розсолі

200 г квашеної капусти варять у власному розсолі, додавши 50-60 г нарізаної копченої свинячої корейки. Подрібнену цибулину і 2 ст. ложки борошна підсмажують на олії до золотистого кольору. Коли капуста протушкується, м’ясо виймають і кладуть в цибулю з борошном, посипають подрібненим кропом. Перед подачею на стіл додають 30 г сметани, приправленої червоним меленим перцем.

Червонокачанна капуста у червоному вині

Качан червонокачанної капусти розрізаємо на 4 частини і дрібно шаткуємо. Подрібнюємо 2 цибулини, нарізаємо 50 г банана, злегка обсмажуємо на салі, посипаємо 2 ст. ложки борошна і підрум’янюємо. Додаємо капусту, солимо і перчимо за смаком, добре перемішуємо, накриваємо кришкою, тушкуємо в духовці 30 хвилин. Доводимо до кипіння 100 мл червоного вина, поливаємо ним капусту і доводимо до готовності.

Салат із капусти по-домашньому

150 г свіжої капусти, 1 маленька цибулина, 20 г моркви, 20 г солодкого перцю (можна маринованого) нарізати тонкою соломкою, заправити 2 г лимонної кислоти, посолити за смаком. Викласти в салатник у формі піраміди, полити майонезом, прикрасити зеленню.

Капуста «Пожиброда»

150 г свіжої капусти нарізати великими кубиками, залити окропом і варити під кришкою. Приготувати заправку: 30 г копченої грудинки нарізати кубиками, розтопити, змішати з підрум’яненим до золотистого кольору борошном (1 ст. ложка), розвести холодним відваром з капусти, закип’ятити, з’єднати заправку з капустою, посолити, поперчити за смаком, додати трішки цукру і оцту. Подавати до м’яса, картоплі.

Капуста в горщику

250 г свіжої капусти нашаткувати. Свинину (200 г) нарізати маленькими шматочками і обсмажити. Нарізати соломкою 2 цибулини і 1 моркву, спасерувати на рослинній олії. Всі інгредієнти скласти в глиняний горщик, додати 1 ст. ложку томатного пюре, 1 ст. ложку цукру, сіль, перець, спеції – за смаком, трохи води. Тушкувати в духовці до готовності.

Вареники з капустою і сиром

Свіжу капусту нарізати, відварити в підсоленій воді, відцідити і віджати, пропустити через м’ясорубку разом з сиром, додати підсмажену до золотистого кольору цибулю. Зліпити вареники і відварити до готовності. При подачі полити розтопленим вершковим маслом, змішаним з меленими сухарями.

Риба з рисом

50 г рису залити великою кількістю підсоленої води. Дві цибулини порубати і обсмажити в рослинній олії (можна злегка, а можна і до золотистої скоринки). Додати 2 зубчики дрібно нарізаного часнику, 2 великих помідора, нарізаних кубиками, трохи зелені петрушки і потушкувати. Рис процідити і добре просушити, додати до цибулі, посолити і поперчити за смаком. Сиру рибу (0,5-1 кг) нарізати кубиками, викласти на підготовлений рис, тушкувати під кришкою до готовності. За бажанням можна додати 2 ст. ложки білого вина.

Рибне філе по-особливому

Шматочки рибного філе (близько 1 кг) укласти в казанок, змащений олією, додати 25 г оливкової олії і чорний мелений перець. Обсмажити 2 подрібнені цибулини разом з 2-3 нарізаними помідорами і двома товченими зубчиками часнику. Довести до кипіння, додати 30 мл білого вина і варити до тих пір, поки помідори не розваряться. Посолити за смаком. Філе полити готовим соусом, посипати подрібненою зеленню петрушки і запекти в духовці до готовності.

Пікантний салат

Філе оселедця нарізають тоненькими шматочками, змішують з дрібно нарубаними помідорами, червоним солодким перцем, ріпчастою цибулею, зеленим салатом. З рослинної олії (20 г), оцту (5 г), солі і чорного перцю (за смаком) готують заправку, поливають нею салат.

Філе палтуса з грибами

200 г філе відварити в 100 мл води до напівготовності з додаванням 50 г яблучного соку. Потім викласти на сковороду, додати 2-3 ст. ложки вершків і трохи смажених грибів. Готувати до тих пір, поки вершки не загуснуть, посолити за смаком. При подачі на стіл посипати подрібненою зеленню селери і паприкою.

Щука під соусом із солодкого перцю

Філе щуки зі шкіркою (300 г) нарізають шматками. Шпик (10 г) ріжуть кубиками і пасерують на ньому дрібно нарізану цибулину. Посипають червоним меленим перцем. Кладуть рибу, додають трохи води і припускають все протягом 10 хвилин. Нарізають кубиками 1 помідор і 2 солодких перців, кладуть зверху, варять 5 хвилин. Заправляють сметаною (2 ст. ложки), змішаною з пасерованим борошном (1 ст. ложка), доводять до готовності.

Рибна запіканка

Змастити форму рослинною олією, трохи підігріти і викласти в неї нарізану і підсолену рибу. Шматочки риби перекласти кружальцями цибулі і дуже тонко нарізаної моркви. Тушкувати 20 хвилин. Спасерувати 2 ст. ложки борошна на вершковому маслі, додати трохи води, зелені, посолити і поперчити за смаком. Отриманим соусом залити рибу, посипати тертим сиром (10-15 г), поставити в духовку на 10 хвилин.

З. А. ПІШЕНІНА.
сел. Рівне,
Очаківський р-н
Миколаївської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ