Полуничний рай

Клубничный рай. Избранные рецепты
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Фарширована полуниця
  2. Десерт із суниці
  3. Полуниця з вершками по-українському
  4. Торт зі свіжою полуницею без випічки
  5. Галета з полуницею
  6. Полуничний коктейль

Полуниця і суниця – сезонні і дуже корисні фрукти, які, здається, можна їсти постійно. Але краще не їсти ці ягоди самі по собі, а приготувати чудові десерти і порадувати близьких.

Фарширована полуниця

  • Інгредієнти:
    • 10 ягід великої полуниці
    • 100 г сирного сиру
    • 2 ст. ложки цукрової пудри
    • 1 ст. ложка жирної сметани
    • 0,5 ч. ложки ваніліну.
  • Для прикраси:
    • 1-2 ст. ложки меленого мигдалю
    • 3-5 листочків м’яти.

Свіжу суницю ретельно переберіть за розміром, зніміть хвостики і просушіть. Після цього акуратно зріжте з нижньої частини ягід невеликий шматочок, щоб надати їм стійкості. Потім за допомогою чайної або кавової ложечки вийміть м’якоть від верхньої частини плоду до його середини.

В окремій чашці перемішайте сир, ванілін і цукрову пудру. В отриману суміш введіть сметану і ретельно перемішайте до однорідності. Ягоди нафаршируйте масою і присипте меленим мигдалем. Подавайте на блюді, прикрашеному листочками м’яти.

Порада. Замість сиру можна взяти рікотту, а мигдаль замінити волоськими горіхами або фундуком.

Десерт із суниці

  • Інгредієнти:
    • 2 склянки суниці
    • 2 сирих яєчних білка
    • 0,75 склянки цукру.
  • Для прикраси:
    • цілі ягоди суниці.

Ягоди переберіть, вимийте і обсушіть. Міксером збийте охолоджені білки до появи легкої пінки в глибокому посуді. Потім до білків додайте суницю, цукор і збивайте на високій швидкості до утворення однорідної, густої маси. Отриману масу розкладіть в креманки, прикрасьте цілими ягодами суниці й подавайте.

Полуниця з вершками по-українському

  • Інгредієнти:
    • 500 г полуниці
    • 0,3 склянки жирної сметани
    • 1-2 ст. ложки цукру.
  • Для прикраси:
    • листочки м’яти,
    • ягоди полуниці.

Полуницю переберіть і добре промийте. Обсушіть і видаліть хвостики. Великі ягоди розріжте навпіл, дрібні залиште цілими. Ягоди розімніть в глибокому посуді картоплем’ялкою.

На замітку. Не використовуйте блендер – ви отримаєте однорідну масу, а в цій страві повинні попадатися цілі шматочки ягід. Потім додайте сметану (йогурт), цукор і добре перемішайте.

Подавайте в креманках, прикрасивши листком м’яти і половинкою (або дольками) полуниці.

Торт зі свіжою полуницею без випічки

  • Інгредієнти:
    • 2 склянки полуниці
    • 2 склянки кульок сухого сніданку «Nesquik»
    • 300 г жирного домашнього сиру
    • 300 г фруктового йогурту
    • 5 ст. ложок цукру
    • 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла
    • 2 ч. ложки желатину.
  • Для прикраси:
    • розрізані навпіл ягоди полуниці.

Полуницю переберіть, промийте, просушіть і видаліть хвостики. Желатин приготуйте в окремій чашці, як зазначено в інструкції на упаковці. Кульки сухого сніданку змішайте з 2 ст. ложками цукру і маслом і викладіть на дно форми (діаметр 26 см). Полуницю розріжте на половинки і викладіть поверх кульок. Збийте в глибокій посуді сир, йогурт та 3 ст. ложки цукру до однорідності. Після цього влийте розведений желатин і ще раз збийте. Масою залийте зверху ягоди. Форму відправте в холодильник до повного застигання.

Готовий торт прикрасьте зверху розрізаними на половинки ягодами полуниці або шоколадною крихтою.

Порада. Для основи можна взяти крім «Nesquik» будь-який інший сухий сніданок, товчене печиво або вівсяні пластівці. Якщо у вас немає домашнього сиру, візьміть готову сиркову масу без добавок.

Галета з полуницею

  • Для коржа:
    • 170 г борошна
    • 90 г 
вершкового масла
    • 1 апельсин
    • 4 ст. ложки крижаної води
    • 1 ст. ложці цукру
    • 1 ст. ложка сиру рікотта.
  • Для начинки:
    • 500 г полуниці
    • 3 ст. ложки цукру
    • 1 ст. ложка несолоних фісташок.
  • Для змащування тіста:
    • 1 яйце.
  • Для прикраси:
    • цукрова пудра за смаком.

Приготуйте тісто: апельсин ретельно вимийте, обсушіть і зніміть всю цедру. В окремий посуд просійте борошно, додайте 1 ст. ложку цукру, апельсинову цедру, холодне вершкове масло (наріжте невеликими шматочками), рікотту і перемішайте в комбайні до отримання крихти. Потім влийте крижану воду і замісіть тісто. З готового тіста сформуйте кулю, загорніть її в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.

Приготуйте начинку: полуницю вимийте, просушіть і зніміть хвостики. Ягоди наріжте пластинками. Фісташки очистіть і подрібніть в крихту або поріжте ножем.

Приготуйте галету: дістаньте тісто з холодильника і тонко розкачайте (не більше 0,5 см), формуючи коло. По центру викладіть полуницю, не доходячи до краю 3 см. Краї тіста загорніть на полуницю. У чашці збийте яйце і змастіть ним підняті краї тіста. Посипте полуницю цукром і рубаними фісташками. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього пиріг. Випікайте галету в розігрітій до 200°С духовці 20-30 хвилин. Перед подачею прикрасьте цукровою пудрою. Подавати можна теплою або холодною.

Полуничний коктейль

  • Інгредієнти:
    • 500 мл молока
    • 300 г полуниці
    • 250 г морозива
    • цукор – за смаком.

Полуницю вимийте, просушіть, видаліть хвостики, засипте цукром і залиште на 1 годину. Потім перебийте ягоди блендером разом з морозивом. Влийте молоко, змініть насадку – поставте вінчик і знову добре збийте.

Ірина СЕЛЮТИНА.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ