Для душі і від душі

Для души и от души
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Кавуновий суп
  2. Потрійна юшка
  3. Салат з квасолею і паприкою
  4. Салат з макаронами і помідорами
  5. Мідії по-французьки
  6. Вишневий штрудель

У житті кожного бувають такі моменти, коли хочеться побалувати себе чимось не просто смачненьким, а оригінальним. З’єднати між собою, здавалося б, непоєднуване. З простих продуктів зробити цукерку. На кухні можна експериментувати безмежно, а в підсумку вийде… Втім, що з цього вийде, судіть самі. А ще краще – спробуйте здивувати цим інших.

Кавуновий суп

  • 5 помідорів
  • 200 г огірків
  • 700 г 
м’якоті кавуна
  • 2 червоних солодких перців
  • 2 зубчики часнику
  • зелень петрушки
  • сухарики
  • чорний мелений перець
  • сіль – за смаком.

Помідори залити окропом і зняти з них шкірку, розрізати навпіл. Перець порізати великими шматочками і трохи підсмажити разом з видавленим через прес часником. З кавунової м’якоті видалити кісточки, нарізати її невеликими шматочками. Огірки очистити від шкірки і порізати. Подрібнити все в блендері. Посолити і поперчити за смаком. Поставити на пару годин в холодильник, щоб суп настоявся і добре охолодився. Перед подачею посипати зеленню і сухариками.

Потрійна юшка

  • 150 г судака
  • 150 г окуня
  • 150 г 
осетра
  • 2 ст. ложки пшона
  • 1 картоплина
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 3 лаврових листа
  • духмяний і чорний перець
  • зелень
  • сіль – за смаком.

Рибу обробити і відварити в підсоленій воді з додаванням спецій. Готову рибу вийняти, а бульйон процідити. У готовий бульйон покласти промите пшоно, довести до кипіння і зменшити вогонь. Додати нарізану невеликими шматочками картоплю. Цибулю і моркву дрібно нарізати, спасерувати на вершковому маслі і додати в юшку. Варити 20 хвилин. М’якоть риби відокремити від кісток, нарізати невеликими шматочками, додати в суп і дати йому ще раз закипіти. Дати настоятися 20 хвилин. Додати рубану зелень.

Галина БУРЯК
м. Запоріжжя.

Салат з квасолею і паприкою

  • 1 банка консервованої квасолі
  • 1 паприка
  • огірок
  • 1 цибулина
  • петрушка
  • зелена цибуля
  • кінза
  • оливкова олія
  • винний оцет
  • чорний перець
  • сіль – 
за смаком.

З консервованої квасолі злити рідину, промити її і поварити в киплячій воді 2-3 хвилини, щоб вона стала м’якше. Паприку і цибулю дрібно нарізати. У сковороді розігріти 1 ст. ложку оливкової олії. Викласти паприку і цибулю, обсмажити на середньому вогні протягом 2 хвилин. Додати 1 ст. ложку винного оцту і дрібно посічену зелень, потомити 2 хвилини і зняти з вогню. Додати суміш зі сковороди в квасолю, перемішати і дати охолонути. Додати дрібно нарізаний огірок. Посолити і поперчити, добре перемішати і дати трохи настоятися.

Салат з макаронами і помідорами

  • 300 г макаронів фузіллі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 2 ст. ложки винного оцту
  • 200 г помідорів-чері
  • 1 зелена паприка
  • 1 ст. ложка тертого твердого сиру (типу пармезан)
  • листовий салат
  • петрушка
  • базилік
  • чорний перець
  • сіль – за смаком.

Базилік дрібно порубати. Часник пропустити через прес. Змішати в мисці часник, оливкова олія, винний оцет, базилік, сіль і перець. В остиглі відварені макарони додати нарізані чері, паприку, листовий салат і петрушку. Залити отриманим соусом, перемішати і поставити в холодильник на 1 годину, щоб настоявся.

В. І. ГРИГОРАШ
м. Васильків 
Київської обл.

Мідії по-французьки

  • 500 г мідій
  • 2 шт. цибулі-шалот
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. ложки білого вина
  • 1 ст. ложка рубаної петрушки
  • 25 г рослинної олії.

Розігріти в каструлі олію і обсмажити в ній до прозорості порізану на півкільця цибулю і подрібнений часник. Залити 2 ст. ложками білого вина і додати рубану петрушку. Довести все до кипіння і всипати мідії. Варити 5-6 хвилин на сильному вогні. Мідії викласти на тарілку, рідину процідити і злегка уварити. Посолити, поперчити, додати рубану петрушку і подавати як соус до мідій.

Вишневий штрудель

  • 300 г борошна
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 яйце
  • 80 г вершкового масла
  • 400 г вишень
  • 10 мл лимонного соку
  • 80 г родзинок
  • 1 ст. ложка цукрової пудри
  • 30 мл рослинної олії 
• 6 ст. ложок панірувальних сухарів
  • 150 г цукру
  • 0,5 ч. ложки кориці.

Для тіста змішати в однорідну масу борошно, яйце і 125 мл теплої води. Змастити поверхню отриманого тіста олією, накрити харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин. Обсмажити в олії панірувальні сухарі протягом 5 хвилин і дати їм охолонути. Вишню очистити від кісточок, нарізати невеликими шматочками. Волоські горіхи подрібнити ножем. Змішати у великій чаші яблука, горіхи, родзинки, цукор, корицю, додати лимонний сік. На великому рушнику або серветці розкачати тісто до напівпрозорості. Змастити тісто рослинною олією і посипати зверху сухарями. Викласти начинку на тісто, розподіляючи рівним шаром. Згорнути все в рулет, защипати краї і викласти на деко, попередньо змастивши його маслом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 40 хвилин. Перед подачею нарізати на шматочки і посипати цукровою пудрою.

В. Т. ГЕРАСИМЕНКО.
м. Первомайський
Харківської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ