Чим пахне Новий рік

Чим пахне Новий рік
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Салат «Новорічний»
  2. Салат «Салют»
  3. Рулет м’ясний фарширований
  4. Курча з мандаринами
  5. Сирно-мандариновий пиріг
  6. Свинина під журавлино-медовим соусом

До Нового року залишилося небагато часу, тому хочу привітати всіх з прийдешніми святами, побажати всім здоров’я, щастя та успіхів. І хочу запропонувати читачам меню до Нового року.

Якими фруктами пахне це свято? Звичайно ж, мандаринами та апельсинами, так схожими на яскраве сонце, якого не вистачає нам взимку. У поєднанні з різними продуктами вони виявляться і смачними, і ароматними.

Салат «Новорічний»

  • 300 г гострого твердого сиру
  • 1 апельсин
  • 1-2 цибулини
  • 3 зварених круто яйця
  • майонез.

Салат викладають шарами, рясно змащуючи кожен з них майонезом.

1-й шар: тертий сир; 2-й шар – нарізаний тонкими скибочками апельсин; 3-й шар – цибуля, нарізана кільцями і ошпарена окропом; 4-й шар – натерті яйця.

Прикрасити ягодами журавлини (калини, горобини), зеленню петрушки.

Салат «Салют»

  • 6 мандаринів
  • 2 солодких яблука
  • 2 солодких перці
  • 100 г печериць
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г йогурту без наповнювача
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 1 ч. ложка готової гірчиці
  • 1 ч. ложка меду
  • 6 зірочок бадьяна
  • сіль – за смаком.

Печериці нарізати скибочками і припустити в невеликій кількості підсоленої води протягом 15 хвилин. Зняти з вогню, покласти бадьян, накрити кришкою, охолодити і відкинути на сито. Мандарини розділити на дольки, яблука нарізати скибочками, скропити лимонним соком, перець нарізати півкільцями, а сир – кубиками.

Соус: мед розтерти з сіллю, гірчицею, лимонним соком, який залишився, потім змішати з йогуртом.

Підготовлені інгредієнти з’єднати, заправити соусом і перемішати. При подачі салат оформити зірочками бадьяна.

Рулет м’ясний фарширований

  • 400 г м’ясного фаршу
  • 100 г відвареного рису
  • 1 цибулина
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла
  • 3 мандарина
  • 50 г родзинок
  • 2 яйця
  • зелень петрушки
  • кропу
  • сіль
  • чорний мелений перець – за смаком.

У фарш додати подрібнену ріпчасту цибулю, сіль, перець, збиті яйця (частину залишити для змащування) і перемішати. Розділити масу на 4 рівні частини, надати кожній форму кружечка, на середину кожного покласти відварний рис, дольки мандарина і родзинки. З’єднайте краї, надавши форму рулету, поверхю змастіть збитим яйцем, посипте сухарями і полийте розтопленим маслом. Помістіть рулет на деко, зробіть 3 проколи і запечіть в духовці до утворення рум’яної скоринки. Готовий рулет наріжте порційно на шматки, укладіть на блюдо і прикрасьте зеленню.

Курча з мандаринами

  • 1 курча
  • 2 мандарина
  • 1,5 склянки мандаринового соку
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ст. ложка маргарину
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1,5 ч. ложки соєвого соусу
  • чорний мелений перець
  • сіль – за смаком.

Курча нарізати шматками, промити і обсушити, посолити, поперчити, потім запанірувати в борошні та обсмажити в маргарині з усіх боків до золотистого кольору, після чого прибрати зі сковороди. У жир, що залишився після смаження, покласти цукор, розплавити його і прогріти до коричневого кольору. Шматки курчати перемішати з цукром і жиром, додати мандариновий сік, соєвий соус і прогріти на помірному вогні протягом 30 хвилин. При подачі оформити блюдо дольками мандаринів.

Сирно-мандариновий пиріг

  • Тісто:
    • 200 г борошна
    • 50 г цукру
    • 150 г знежиреного сиру
    • 4 ст. ложки рослинної олії
    • 1 яйце
    • 1 ч. ложка розпушувача для тіста.
  • Начинка:
    • 750 г сиру
    • 630 г мандаринів
    • 3 яйця
    • 0,5 лимона
    • 100 г вершкового масла
    • 150 г цукру
    • 250 г сметани
    • 100 г заварного крему
    • 1 ч. ложка розпушувача.

Сир змішати з рослинною олією, яйцем, цукром, борошном, розпушувачем і замісити тісто.

Білки відокремити від жовтків. З лимона зняти цедру, натерти її на терці, з м’якоті віджати сік. Вершкове масло збити з цукром і жовтками, додати сир, сметану, заварний крем, розпушувач, лимонний сік, терту цедру і збити суміш міксером. Додати половину мандаринів, збиті білки і перемішати.

Тісто розкатати, укласти у форму, змащену олією, зробити високий бортик. Викласти на тісто сирну масу, на неї – мандарини, що залишилися. Випікати пиріг при температурі 180 градусів 60 хвилин, після чого посипати цукровою пудрою.

Л. В. ВАЩЕНКО,
м. Харків.

Фірмове блюдо від “Хазяїна”


Свинина під журавлино-медовим соусом

  • 700 г свинини
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 1 ст. ложка журавлини
  • 2 ст. ложки меду
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • спеції для свинини.
  • Для прикраси:
    • морква
    • помідор
    • зелений горошок
    • солоний огірок.

Свинину на 15 хвилин замаринувати в вині та спеціях. На розпечену сковороду вилити ложку оливкової олії, обсмажити шматочки свинини по 3-5 хвилин з кожного боку. Окремо приготувати соус: пропустити через м’ясорубку журавлину, змішати її з медом. Зі сковороди зняти готове м’ясо, обмазати його соусом, прикрасити овочами й подати на стіл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ