Квіти кабачка – це смачно! Чим здивувати домашніх

Цветки кабачка - это вкусно! Чем удивить домашних
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

  1. Квіти кабачка у фритюрі
  2. Квіти кабачка фаршировані

Прямо хочеться сказати: «У всіх ти, «серденько», нарядах хороший!» Я про кабачок (або цукіні), улюблений наш літній овоч: і смачний, і корисний, і на вигляд симпатичний. Смажимо, тушкуємо, печемо, фаршируємо його, супчики перетерті готуємо. Все на славу виходить.

І в сучасних тенденціях кабачок знайшов гідне місце. У подарункові овочеві букети, святкові кошики його додають. А європейські кутюр’є квіти кабачка поміщають в петлиці костюмів, декорують ними сукні та блузи.

А ще з цієї краси – квітки – виходить така смакота! Але потрібен пустоцвіт (великі чоловічі квітки без зав’язі. – 
Прим. редакції), який збирається вранці, коли розкривається на ранньому сонечку.

Акуратно зірвіть квіти, струсіть ранкову смарагдову росу і приготуйте незвичайний, корисний і дуже смачний сніданок.

Квіти кабачка у фритюрі

Для фритюру беремо 3 яйця, сіль, чорний перець, трохи борошна, трохи натертого на дрібній тертці сиру і подрібнений часник. Все перемішуємо. Кожну квітку умочуємо у фритюрі та смажимо на помірно розігрітій сковорідці.

Додаємо зелень, сметану, майонез – за смаком.

Квіти кабачка фаршировані

Начинка може бути овочевою, з м’ясного фаршу або сиру. Наповнюємо фаршем кожну квітку, злегка приминаємо і загортаємо верхівку, наклавши пелюстку на пелюстку. Виходить щось на зразок нерозкритого бутона. Потім умочуємо кожен у фритюр і обсмажуємо. Можна скласти на деко і запекти в духовці або зварити подібно голубцям.

– Я завжди роблю начинку з різних сирів, – ділиться моя подруга Наталя. – Це ось, прямо, з ресторанного меню, смакота. Дуже раджу спробувати. Можна готувати з квітів кабачка, цукіні, гарбуза. Приготувала якось з ранку, на роботі колег пригостила, так ніхто не зрозумів, з чого приготовлена страва. Довго ворожили і сильно дивувалися, але сподобалося всім!

Адже раніше ми і не здогадувалися, що таке можна готувати. А ось нектар з серединки квітки кабачка висмоктували в дитинстві. Було так солодкувато… і носи в жовтому пилку. Пам’ятаєте?

Людмила ГРИГОР’ЄВА.
м. Ізюм Харківської обл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ