Реклама
Home Дім Чим пахне Новий рік

Чим пахне Новий рік

Чим пахне Новий рік

Читати російською мовою

Зміст

  1. Салат «Новорічний»
  2. Салат «Салют»
  3. Рулет м’ясний фарширований
  4. Курча з мандаринами
  5. Сирно-мандариновий пиріг
  6. Свинина під журавлино-медовим соусом

До Нового року залишилося небагато часу, тому хочу привітати всіх з прийдешніми святами, побажати всім здоров’я, щастя та успіхів. І хочу запропонувати читачам меню до Нового року.

Якими фруктами пахне це свято? Звичайно ж, мандаринами та апельсинами, так схожими на яскраве сонце, якого не вистачає нам взимку. У поєднанні з різними продуктами вони виявляться і смачними, і ароматними.

Салат «Новорічний»

  • 300 г гострого твердого сиру
  • 1 апельсин
  • 1-2 цибулини
  • 3 зварених круто яйця
  • майонез.

Салат викладають шарами, рясно змащуючи кожен з них майонезом.

1-й шар: тертий сир; 2-й шар – нарізаний тонкими скибочками апельсин; 3-й шар – цибуля, нарізана кільцями і ошпарена окропом; 4-й шар – натерті яйця.

Прикрасити ягодами журавлини (калини, горобини), зеленню петрушки.

Салат «Салют»

  • 6 мандаринів
  • 2 солодких яблука
  • 2 солодких перці
  • 100 г печериць
  • 200 г твердого сиру
  • 200 г йогурту без наповнювача
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 1 ч. ложка готової гірчиці
  • 1 ч. ложка меду
  • 6 зірочок бадьяна
  • сіль – за смаком.

Печериці нарізати скибочками і припустити в невеликій кількості підсоленої води протягом 15 хвилин. Зняти з вогню, покласти бадьян, накрити кришкою, охолодити і відкинути на сито. Мандарини розділити на дольки, яблука нарізати скибочками, скропити лимонним соком, перець нарізати півкільцями, а сир – кубиками.

Соус: мед розтерти з сіллю, гірчицею, лимонним соком, який залишився, потім змішати з йогуртом.

Підготовлені інгредієнти з’єднати, заправити соусом і перемішати. При подачі салат оформити зірочками бадьяна.

Рулет м’ясний фарширований

  • 400 г м’ясного фаршу
  • 100 г відвареного рису
  • 1 цибулина
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла
  • 3 мандарина
  • 50 г родзинок
  • 2 яйця
  • зелень петрушки
  • кропу
  • сіль
  • чорний мелений перець – за смаком.

У фарш додати подрібнену ріпчасту цибулю, сіль, перець, збиті яйця (частину залишити для змащування) і перемішати. Розділити масу на 4 рівні частини, надати кожній форму кружечка, на середину кожного покласти відварний рис, дольки мандарина і родзинки. З’єднайте краї, надавши форму рулету, поверхю змастіть збитим яйцем, посипте сухарями і полийте розтопленим маслом. Помістіть рулет на деко, зробіть 3 проколи і запечіть в духовці до утворення рум’яної скоринки. Готовий рулет наріжте порційно на шматки, укладіть на блюдо і прикрасьте зеленню.

Курча з мандаринами

  • 1 курча
  • 2 мандарина
  • 1,5 склянки мандаринового соку
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 ст. ложка маргарину
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1,5 ч. ложки соєвого соусу
  • чорний мелений перець
  • сіль – за смаком.

Курча нарізати шматками, промити і обсушити, посолити, поперчити, потім запанірувати в борошні та обсмажити в маргарині з усіх боків до золотистого кольору, після чого прибрати зі сковороди. У жир, що залишився після смаження, покласти цукор, розплавити його і прогріти до коричневого кольору. Шматки курчати перемішати з цукром і жиром, додати мандариновий сік, соєвий соус і прогріти на помірному вогні протягом 30 хвилин. При подачі оформити блюдо дольками мандаринів.

Сирно-мандариновий пиріг

  • Тісто:
    • 200 г борошна
    • 50 г цукру
    • 150 г знежиреного сиру
    • 4 ст. ложки рослинної олії
    • 1 яйце
    • 1 ч. ложка розпушувача для тіста.
  • Начинка:
    • 750 г сиру
    • 630 г мандаринів
    • 3 яйця
    • 0,5 лимона
    • 100 г вершкового масла
    • 150 г цукру
    • 250 г сметани
    • 100 г заварного крему
    • 1 ч. ложка розпушувача.

Сир змішати з рослинною олією, яйцем, цукром, борошном, розпушувачем і замісити тісто.

Білки відокремити від жовтків. З лимона зняти цедру, натерти її на терці, з м’якоті віджати сік. Вершкове масло збити з цукром і жовтками, додати сир, сметану, заварний крем, розпушувач, лимонний сік, терту цедру і збити суміш міксером. Додати половину мандаринів, збиті білки і перемішати.

Тісто розкатати, укласти у форму, змащену олією, зробити високий бортик. Викласти на тісто сирну масу, на неї – мандарини, що залишилися. Випікати пиріг при температурі 180 градусів 60 хвилин, після чого посипати цукровою пудрою.

Л. В. ВАЩЕНКО,
м. Харків.

Фірмове блюдо від “Хазяїна”


Свинина під журавлино-медовим соусом

  • 700 г свинини
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 1 ст. ложка журавлини
  • 2 ст. ложки меду
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • спеції для свинини.
  • Для прикраси:
    • морква
    • помідор
    • зелений горошок
    • солоний огірок.

Свинину на 15 хвилин замаринувати в вині та спеціях. На розпечену сковороду вилити ложку оливкової олії, обсмажити шматочки свинини по 3-5 хвилин з кожного боку. Окремо приготувати соус: пропустити через м’ясорубку журавлину, змішати її з медом. Зі сковороди зняти готове м’ясо, обмазати його соусом, прикрасити овочами й подати на стіл.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

NO COMMENTS

Оставьте ответ Cancel reply