Зміст
- Простий рецепт засолювання оселедців
- Рецепт оселедця тривалого зберігання
- Маринований оселедецьв олії
- Оселедець «По-корейськи»
- Маринований оселедецьв майонезі
- Засолювання оселедцяв оцтовій заливці
Велика перевага домашнього засолювання – це можливість обирати рецепт за власним смаком та самостійний контроль всього процесу приготування. Оселедець домашнього посолу завжди буде якіснішим і смачнішим. Тим більше, що ця процедура не вимагає від вас спеціальних кулінарних навичок і займає зовсім не багато часу.
Простий рецепт засолювання оселедців
Для засолювання нам знадобиться:
- 5 великих оселедців
- 1 склянка солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1,5 л води
- 4 лаврові листки,
- коріандр (за бажанням можна замінити гвоздикою),
- духмяний перець горошком.
Оселедець розморожуємо, не вичиняємо, ретельно промиваємо. Готуємо розсол наступним чином: виливаємо в каструлю воду, додаємо всі спеції, цукор, сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Після закипання вогонь вимикаємо і залишаємо розсол охолоджуватися до кімнатної температури.
Підготовлений оселедець укладаємо в 3-х літрову банку, заливаємо охолодженим розсолом, закриваємо кришкою і залишаємо солитися при кімнатній температурі 2 доби. Після цього оселедець повністю засолений. Для любителів малосольного оселедця, можна їсти вже через 24 години соління.
Рецепт оселедця тривалого зберігання
Для засолювання оселедця нам знадобиться:
- 1 л води
- 1/2 ст. ложки цукру
- 2 ст. ложки солі
- 5 горошин чорного перцю
- 5 гвоздик
- 3 лаврових листки
- 1 великий оселедець.
Оселедець вичиняємо, промиваємо, ріжемо на шматочки розміром 10 см (для рівномірного просолювання) та укладаємо отримані шматочки в скляну або емальовану ємність. Після цього робимо розсол, яким і заливатимемо оселедець. Наливаємо у каструлю воду і висипаємо в неї перець, гвоздику, лавровий лист, сіль та цукор. Ставимо на вогонь та кип’ятимо 20 хвилин. Розсол охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо ним оселедець. Закриваємо кришкою, ставимо в холодильник. Засолений таким способом оселедець можна зберігати в холодильнику майже півтора місяця.
Маринований оселедець в олії
Для маринування нам знадобиться:
- 1 крупний оселедець або 2 середніх
- 1/2 склянки рафінованої олії, очищена половинка цибулини
- 3 гвоздики або кілька горошин запашного перцю
- 2-3 лаврових листки
- 1 ч. ложка солі.
Оселедець вичиняємо, добре миємо й зрізаємо філе. Філе ріжемо на шматочки шириною близько 1 см та складаємо в скляну баночку ємністю 0,5 л. Можна використовувати будь-який герметичний посуд з кришкою, але з однією умовою – щоб шматочки оселедця були повністю покриті олією.
Для приготування маринаду в олію додаємо цибулю, лавровий лист, гвоздику або запашний перець, сіль. Розігріваємо олію на вогні до появи синього димку, вимикаємо і даємо охолонути до кімнатної температури. Заливаємо оселедець приготованим маринадом та ставимо в холодильник. Вже через 3 доби оселедець готовий до вживання.
Оселедець «По-корейськи»
Спосіб засолювання для тих,хто любить гостріше
Для маринування нам знадобиться:
- 1 великий оселедець
- 100 г соняшникової олії
- 1 цибулина
- 1 ст. ложка ( з гіркою) солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. ложка аджики
- 1 ч. ложка чорного меленого перцю
- 1 ч. ложка приправи для корейського салату
- 100 г 9%-ного оцту.
Для засолювання оселедця «по – корейськи» використовується філе – з риби слід ретельно видалити кістки і шкірку. Отримане філе ріжемо шматочками завдовжки 4-5 см. В соняшниковій олії обсмажуємо (до приємної золотистості) дрібно нарізану цибулю і вимикаємо вогонь. В олію додаємо сіль, цукор, аджику, перець, приправу для корейського салату та оцет. Всі інгредієнти змішуємо, заливаємо отриманим маринадом філе оселедця і ставимо ємність в холодильник. Вже через 24 години оселедець готовий до споживання.
Маринований оселедецьв майонезі
Для приготування маринованого оселедця під майонезом нам знадобляться:
- 1 морожений оселедець
- 200 г майонезу
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч. ложка солі
- 1 ч. ложка чорного меленого перцю.
В майонез додаємо сіль, цукор, перець і ретельно змішуємо. Оселедець розморожуємо, вичиняємо, гарно промиваємо, видаляємо хребет. Отримане рибне філе нарізаємо шматочками, укладаємо в баночку, заливаємо маринадом з майонезу, накриваємо кришкою та ставимо в холодильник. Вже через 48 годин оселедець буде готовим для вживання.
Засолювання оселедцяв оцтовій заливці
Для засолювання за цим рецептом нам потрібно:
- 1 кг свіжомороженого оселедця
- 1 ч. ложка оцтової есенції
- 1 склянка соняшникової олії
- 1 склянка холодної кип’яченої води,
- часник,
- цибуля,
- сіль.
Оселедець вичиняємо, відрізаємо голову та плавники, ретельно промиваємо та нарізаємо шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями, часник ріжемо дрібно. Укладаємо шарами в емальований посуд шар часнику і цибулі, потім шар риби, знову часник і цибулю, а потім шар риби… Кожен шар потрібно трохи солити. Верхній шар повинен бути з часнику і цибулі. Тепер в холодну кип’ячену воду додаємо оцет і заливаємо отриманим маринадом оселедець. Залишаємо маринуватися на 1 годину. Після цього заливаємо соняшниковою олією, перемішуємо (намагаючись не пошкодити рибу), накриваємо кришкою та ставимо в холодильник. Вже через 24 години оселедець готовий до вживання.
Ваша КУМА.
Купуйте електронні версії наших нових видань
Що дає підписка на оновлення нашого сайту
Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram
Також читати: