ГОТУЄМО З ЧЕРЕШНЕЮ

ГОТУЄМО З ЧЕРЕШНЕЮ
ГОТУЄМО З ЧЕРЕШНЕЮ
Реклама

Читати російською мовою

Зміст

    1. Шоколадний клафуті
    2. Листковий пиріг
    3. Сорбет
    4. Холодний суп
    5. Йогуртовий смузі
    6. Молочно-ягідний коктейль

Черешню знають і люблять всі. Але як ми її їмо зазвичай? Жменькою в рот – і все. Але з неї можна приготувати сезонні десерти, які не поступляться за смаком виробам професійних кондитерів, та іншу смакоту.

Шоколадний клафуті

300 мл молока • 1 склянка черешні (чорної) • 120 г цукру • 80 г
борошна • 50 г какао-порошку
• 3 яйця • цедра лимона (за бажанням) • щіпка солі • 2 ч. ложки цукрової пудри • 1 ч. ложка м’якого вершкового масла (для змазування форми).

Черешню вимийте, обсушіть паперовими рушниками і видаліть кісточки. Потім покладіть у друшляк, щоб стікав сік, що виділяється. У глибокому посуді добре збийте яйця з цукром і сіллю. В цей час можна (при бажанні) додати цедру одного лимона. Борошно з’єднайте з какао і просійте через сито. По частинах введіть у яйця з цукром і знову добре збийте. Молоко вводьте поступово, продовжуючи збивати на середній швидкості міксером. Готове тісто буде дуже рідким і нагадуватиме тісто для млинців. Форму для випікання змастіть вершковим маслом (дно і боки) і рівномірно в ній розкладіть черешню. Акуратно залийте її тістом. Ягоди при цьому спливуть. Випікайте в розігрітій до 180-200°С духовці приблизно 45-50 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Остудіть пиріг у формі та ще теплим витягніть з неї на блюдо.

Шоколадний клафуті
Шоколадний клафуті

Тісто може при випічці «прикипіти» до стінки форми, тому скористайтеся ножем для відділення країв від форми. Повністю остиглий клафуті присипте цукровою пудрою через маленьке ситечко і прикрасьте свіжою черешнею (за бажанням).

Листковий пиріг

3 листа листкового бездріжджового тіста • 500 г черешні (чорна) • 3 ст. ложки цукру • 3 ч. ложки картопляного крохмалю • 1 яйце для змазування.

Розморозьте тісто. Яйце розділіть на білок і жовток. Черешню вимийте і видаліть кісточки. Відправте черешню в глибокий посуд, додайте цукор і крохмаль. Добре перемішайте. Черешня дасть сік. Листкове тісто розкачайте і викладіть двома листами форму для запікання (дивіться за розміром форми). Начинку разом з соком, що виділився, рівномірно розподіліть по поверхні тіста. Краї тіста трохи загніть (злегка як би накладіть на начинку) і змастіть білком. З третього листа тіста наріжте смужки і розкладіть їх у вигляді решітки на пирозі. По краю пирога викладіть смужки тіста, прикриваючи краї решітки). Решітку і окантовку змастіть жовтком. Випікайте в розігрітій до 180-200°С духовці до золотистого кольору.

Листковий пиріг
Листковий пиріг

Якщо начинка трохи підніметься, то можна проткнути ножем. Розрізати пиріг можна тільки холодним. При повному охолодженні сік черешні в з’єднанні з крохмалем повністю застигне.

Готовий охолоджений пиріг прикрасьте цукровою пудрою.

КУПИТИ

У нашому магазині он-лайн версія всього за 10 грн.

Сорбет

500 г черешні • 200 мл молока
• 150 г цукру • сік 1 лимона.

У каструлі влийте молоко і всипте цукор. Черешню вимийте і очистьте від кісточок. Після цього відправте ягоди в каструлю до молока з цукром, поставте на повільний вогонь і прогрійте при постійному помішуванні до повного розчинення цукру. Каструлю зніміть з печі і дайте масі трохи охолонути. Влийте лимонний сік.

Сорбет
Сорбет

Кількість лимонного соку беріть на свій смак. Для цього можна його вливати по частинах при збиванні в блендері.

Масу збийте в блендері до однорідності. Перелийте суміш в контейнер і відправте в морозилку на 2 години. Потім акуратно перемішайте виделкою, щоб роздрібнити кристали і знову відправте в морозилку на 2 години. Повторіть процедуру ще раз. В цілому у вас заготівля проведе в морозилці 6 годин. Готовий десерт подавайте в келихах.

Холодний суп

1 кг черешні • 1 склянка цукру • 2 палички кориці • 1 ч. ложка кукурудзяного крохмалю.

Черешню вимийте, обсушіть, зніміть хвостики і видаліть кісточки. Після цього складіть ягоди в сотейник і засипте цукром. Перемішайте, залиште на 2 години. Поставте отриману суміш на середній вогонь, залийте 1 л холодної води, додайте палички кориці та доведіть до кипіння. Варіть на дуже слабкому вогні під кришкою 10 хвилин при помішуванні. Потім відберіть шумівкою приблизно третину ягід і корицю. Іншу масу в каструлі збийте блендером до однорідності. Знову доведіть до кипіння, додайте кукурудзяний крохмаль, змішаний з 1 ст. ложкою холодної води, і проваріть 1 хвилину, помішуючи віничком. Цілі ягоди поверніть у суп.

Холодний суп
Холодний суп

Охолодіть повністю. Подавайте зі збитими вершками.

Йогуртовий смузі з полуницею і черешнею

1,5 склянки черешні • 0,5 склянки полуниці • 0,5 склянки яблучного соку • 0,5 склянки натурального йогурту • 1 ч. ложка меду.

Йогуртовий смузі з полуницею і черешнею
Йогуртовий смузі з полуницею і черешнею

Черешню і полуницю вимийте. Черешню очистьте від кісточок і плодоніжок. У полуниці видаліть «хвостики» і розріжте ягоди навпіл або на кілька частин. Підготовлені фрукти відправте в морозилку на 2-3 години. Після цього в блендері збийте всі інгредієнти до однорідності. Подавайте відразу.

Молочно-ягідний коктейль

0,5 кг черешні • 1,5 л молока• цукор – за смаком.

Молочно-ягідний коктейль
Молочно-ягідний коктейль

У черешні видаліть кісточки. Відправте черешню і цукор в блендер і добре збийте. Влийте молоко і ще раз збийте. Напій подавайте у високих склянках, прикрасивши цілою черешенькою.

Ірина СЕЛЮТІНА.

Купуйте електронні версії наших нових видань

Що дає підписка на оновлення нашого сайту

Слідкуйте за нами в Facebook та Telegram

Також читати:

Оставьте ответ